Primarul Brăilei protestează: Nu pot înțelege obligativitatea purtării măștii. O să ne interziceți să deschidem și geamul!

Primarul Marian Dragomir, sursa: Facebook
Primarul Marian Dragomir, sursa: Facebook

Pimarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a reacționat dur pe Facebook, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că, începând de astăzi, toți locuitorii orașului trebuie să poarte mască în toate spațiile publice. Decizia a fost luată după ce în municipiul Brăila a fost depășit pragul de 1,5 cazuri de infectare cu coronavirus la mia de locuitori.

Primarul Dragomir susține că înțelege obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile aglomerate din oraș, însă nu este de acord ca masca să fie purtată atunci „când te plimbi singur pe stradă” sau „când cobori din mașină, intri în scara blocului sau în curte și nu te întâlnești cu nimeni”.

„De ce această impunere? Pot înțelege obligativitatea purtării măștii în spațiile aglomerate ….
DAR NU POT ÎNȚELEGE obligativitatea purtării măștii:
– când te plimbi singur pe stradă
– când te plimbi doar cu soția, copilul sau prietena pe stradă
– când cobori din mașină, intri în scara blocului sau în curte și nu te întâlnești cu nimeni
O SĂ NE INTERZICEȚI SĂ DESCHIDEM ȘI GEAMUL ÎN RITMUL ACESTA ???
Ce înseamnă pe teritoriul Municipiului Brăila în acesta hotărâre ambiguă:
– pe stradă?
– în mașină?
– în apartament sau în casă?
– în restaurant la masă? Poftă bună !!!..(…)
Toate aceste măsuri luate rapid fără o consultare a populației, fără un studiu real nu vor avea impactul așteptat !!!Iar o să obligați instituțiile să ne amendeze?”, a scris primarul Dragomir, pe Facebook.

Decizia Comitetului pentru Situații de Urgență:

Începând de astăzi, 13 octombrie, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice din orașul Brăila și 13 sate, a anunțat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență, masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice din municipiul Brăila, dar și în 13 sate din județ. Este vorba de localitățile Berteștii de Jos, Chichinețu, Batogu, Vultureni, Frecăței, Drogu, Gulianca, Cotu Lung , Muchea, Căldărușa ,Tudor Vladimirescu, Baldovinești și Zăvoaia.  

În toate aceste localități vor fi aplicate o serie de restricții. De exemplu, în ceea ce privește organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole sau concerte, numărul maxim de participanţi în spații închise va fi de 25 persoane, iar în spații deschise va fi de 50 persoane.

De asemenea, în cazul restaurantelor programul de lucru este stabilit între orele 6.00 – 23.00, ultima comandă va fi luată la 22.00. La o masă pot  participa cel mult patru persoane, dacă sunt din familii diferite.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.