Premieră medicală națională: O femeie infectată cu COVID a născut patru copii sănătoşi

sursa: Ziarul de Iasi

Premieră într-un spital din Iași. O femeie de 37 de ani, infectată cu COVID-19, a născut la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi patru copilași perfect sănătoși.

„Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași a rezolvat un caz în premieră pentru România: cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecție cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină. Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele. Personalul medical transmite felicitări și multă sănătate întregii familii”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Spitalului,pe Facebook.

Felicitări a transmis și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

„Astăzi, echipa medicală de la Maternitatea Elena Doamna Iași a rezolvat un caz în premieră pentru România: o pacientă de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, infectată cu virusul Covid-19 a adus pe lume 4 băieți complet sănătoși.Am discutat și cu managerul maternității care mi-a transmis că echipa medicală a făcut toate eforturile pentru a rezolva cu succes acest caz unic, iar mama se află în stare stabilă.Felicit personalul de la Spitalul „Elena Doamna” pentru această reușită și doresc multă sănătate întregii familii”, a anunțat Alexe, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.