miercuri, mai 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPremieră medicală la Spitalul de Urgență Galați. A fost realizată prima procedură...

Premieră medicală la Spitalul de Urgență Galați. A fost realizată prima procedură de cardiologie intervențională

-

La Spitalul Clinic Județean de Urgență s-au realizat primele proceduri de cardiologie intervențională. Unui pacient de 49 de ani i s-a montat un stent, după ce în prealabil a fost efectuată o coronarografie. Intervenția a fost realizată de o echipă medicală condusă de șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, dr. Lucian Câlmâc.

“Este o zi istorică pentru medicina gălățeană. Se pot monta stenturi și la Galați, la Spitalul Județean, ceea ce înseamnă timp prețios pentru salvarea vieții și șanse mai mari de recuperare. De asemenea, medicii pot realiza pentru prima oară și coronarografii, pentru a vedea dacă sunt blocaje la nivelul arterelor inimii. Suntem singurul spital din regiune în care se pot realiza astfel de intervenții. Până acum, toți pacienții cu infarct miocardic sau cu afecțiuni cardiace grave erau trimiși cu ambulanța sau cu elicopterul SMURD la București sau Iași. Dezvoltăm la Galați un centru puternic de cardiologie intervențională, unde se vor putea face și implanturi de stimulatoare cardiace”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Prima procedură de cardiologie intervențională realizată la Galați a fost un succes.  

“Toate lucrurile au mers corect, procedura a fost o reușită, iar pacientul va avea o evoluție favorabilă în continuare. Pe viitor, în măsura în care vor mai fi astfel de solicitări, voi fi încântat să asist aici, la astfel de proceduri”, a declarat Lucian Câlmâc, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul de Urgență Floreasca.

Din echipa medicală au mai făcut parte șeful secției de Cardiologie de la Spitalul Județean, dr. Teodor Chiscăneanu, și Mihai Marinescu, medic primar cardiologie intervențională la Spitalul Județean. În acest moment, două cadre medicale gălățene efectuează stagii de pregătire în cardiologie intervențională, la spitale din Târgu Mureș și București. Consiliul Județean Galați a alocat peste 8 milioane de lei pentru amenajarea unui centru de cardiologie intervențională la Spitalul Județean.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ordin de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii: Camera Deputaţilor a VOTAT!

0
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat că a fost adoptată modificarea Codului Penal privind instituirea ordinului de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii, având în vedere scandalurile pe care mai multe...