PNL Maramureș se aliază cu coaliția primarului penal Cătălin Cherecheș. Explicațiile lui Mircea Dolha

stadiul dosarelor primarului Cherecheș

Filiala PNL din Maramureș și Coaliția pentru Baia Mare, alianță care l-a susținut la Primărie pe penalul Cătălin Cherecheș, au semnat vineri un protocol de colaborare, fapt ce a iscat un adevărat scandal. Sâmbătă, liberalii au încercat să o „dreagă” cât de cât, fără să fie însă convingători.

Potrivit presei locale, în urma protocolului, Coaliția pentru Baia Mare va putea să-și desemneze un candidat pe listele Partidului Național Liberal pentru locul întâi la Cameră Deputaților sau Senat. Conform unor surse politice, candidatul Coaliției pe listele PNL ar urma să fie chiar Viorica Cherecheș, mama primarului suspendat, aflat în prezent în arest la domiciliu. Aceasta este medic și r fi fost ea audiată în dosarul edilului.

Potrivit protocolului, consilierii locali ai Partidului Național Liberal Maramureș vor intra în Coaliția pentru Baia Mare Protocolul mai prevede și o colaborare la nivelul consiliilor locale și al consiliului județean, iar în eventualitatea în care primarul Cătălin Cherecheș ar putea să-și reia funcția, PNL ar urma să desemneze un viceprimar. Consilierii locali ai Forumului Democrat German, aleși din partea Coaliției pentru Baia Mare, urmează să primească și calitatea de membri ai PNL.

În conferința de presă în care s-a anunțat protocolul dintre PNL și Coaliția pentru Baia Mare, președintele liberalilor maramureșeni, deputatul Mircea Dolha, nu s-a dat în lături să laude progesul înregistrat de oraș în ultimii ani, sub conducerea lui Cătălin Cherecheș.

Sâmbătă, PNL Maramureș, prin Mirfcea Dolha, a ținut să lămurească lucrurile, însă mai mult le-a tulburat, explicațiile sale fiind demne de Radio Erevan. „Dacă, la un moment dat, un om politic este ales de către o majoritate a celor care, dintre locuitorii unei localități, s-au prezentat la vot, chiar dacă el este acuzat, urmând să-și pledeze nevinovăția în fața justiției, că ar fi făcut fapte penale, asta nu este vina PNL. (…) Primarul Cherecheș nu a fost primit în PNL. Nici măcar nu a cerut vreo clipă acest lucru. și nici nu ar fi putut să-l ceară, fiindcă asta ar fi contravenit decalogului PNL, reprezentat de criteriile de integritate, pe care PNL chiar le respectă, spre deosebire de alte partide, care au și ele criterii de integritate în programul politic dar nu le respectă. PNL Maramureș nu a făcut protocol cu primarul Cătălin Cherecheș sau cu doamna Viorica Cherecheș, ci doar Coaliția pentru Baia Mare a făcut protocol de colaborare cu PNL”, se arată în comunicatul dat publicității de Mircea Dolha.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.