Peste 80 de persoane rănite în urma petardelor

Un primar din România vrea să interzică petardele , sursa: Google

Peste 80 de persoane au fost rănite în noaptea de Anul Nou în urma folosirii petradelor şi artificiilor, anunță Inspectoratul 

„Pe timpul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Anului Nou, un număr de 82 de persoane au fost rănite în urma folosirii materialelor pirotehnice (18 au fost asistate medical de către echipajele SMURD şi 64 de către echipajele SAJ/SABIF). De asemenea, din cauza utilizării necorespunzătoare a materialelor pirotehnice s-au produs un număr de 28 incendii”, au precizat reprezentanții IGSU.

Totodată, în ultimele 48 de ore s-au înregistrat 2.956 situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 263 incendii, iar echipajele SMURD au acţionat în 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi 9 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 81 situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 186 misiuni de protejare a comunităţilor.

În ultimele două zile, 2.398 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite.

În noaptea Anului Nou, echipajele de pompieri şi paramedici SMURD au asigurat, în sistem integrat, misiunile specifice, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi cei ai autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care au fost organizate evenimente publice de amploare.

CITESTE SI : Adolescent din Constanța, mutilat de o petardă

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.