Penalul Mircia Gutău a fost validat de tribunal ca primar al municipiului Râmnicu Vâlcea

vouchere de vacanţă Mircia Gutău

Tribunalul Râmnicu Vâlcea l-a validat miercuri pe Mircia Gutău, câștigătorul alegerilor din 5 iunie, drept primar al municipiului reședință de județ.

Decizia Tribunalului vine după ce, în primă instanță, Judecătoria din Râmnicu Vâlcea invalidase candidatura acestuia pe motiv că „nu existase o hotărâre judecătorească privind reabilitarea acestuia după ispășirea pedepsei cu închisoarea”.

Mircia Gutău a fost ales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea la alegerile din 5 iunie 2016, din partea Partidului Ecologist Român, cu voturile a 45% din cetățenii prezenți la urne. Săptămâna trecută, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a decis invalidarea alegerii acestuia, „pentru neîndeplinirea condiției de eligibilitate constând în inexistența unei hotărâri judecătorești definitive prin care s-a aplicat interdicția exercitării dreptului de a fi ales”.

Gutău a fost primar al Râmnicului din partea PDL între anii 2004-2010, acesta fiind condamnat definitiv la închisoare în două dosare de corupție. În motivarea hotărârii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, publicată luni, se afirmă că „Nu există nicio dovadă că infractorul astfel condamnat ar fi fost reabilitat din aceste condamnări. De altfel, având în vedere ultima condamnare, nici nu ar fi putut fi reabilitat având în vedere faptul că ultima condamnare a fost dispusă în anul 2014, iar termenul de reabilitare judecătorească, iar nu de drept, stabilit de lege în cazul de față este de 4 ani și se calculează de la data ultimei condamnări, potrivit art. 166 alin. 1 lit. a din Codul penal”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.