O bătrână are o pensie de 15 lei pe lună. Ministrul Muncii: „Nu i-a fost actualizată. Îmi cer scuze, doamnă”

sursa: Bogdan Cristea/Facebook

Caz incredibil! O femeie văduvă în vârstă de 76 de ani, care trăieşte într-un cătun din Apuseni, are o pensie de doar 15 lei. Jurj Fica sau ”Tanti Fica” primește jumătate din pensia soțului ei, care a decedat în urmă cu șapte ani.

Povestea bătrânei a fost făcută public de un tânăr din Alba Iulia, care a creat pe Facebook grupul „Ajutor pentru tanti Fica”.

„Ea e tanti Fica. O bătrânică de 76 de ani care trăiește singura izolata de restul „lumii” într-un deal, în marginea unei păduri singura fără a avea copii sau nepoți care sa ii fie alături acum la bătrânețe. Trăiește cu o pensie de 15 lei lunar, pensie de urmas după soțul ei care ii decedat de 7 ani. Cine are posibilitatea de a o ajuta atât material cât și financiar ma poate contacta pentru ai oferii detalii despre dansa”, a scris Bogdan Cristea, pe Facebook.

După ce cazul a luat amploare, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a autosesizat și a verificat situaţia femeii la Casa de Pensii Alba. Aceasta a constatat că nu i-a fost actualizată pensia de urmaş și și-a cerut scuze public, luni, printr-o postare pe Facebook.

„Urmare a verificărilor solicitate de mine, în urma articolului de presă, s-a constatat că doamnei F.J. Casa teritorială de Pensii nu i-a actualizat indemnizația de urmaș după soțul beneficiar al legii nr. 309/2002 privind recunoașterea și acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcției Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 – 1961. Am cerut explicații și, bineînțeles, o informare privind măsurile luate. Doamnei i se va face dreptate, i se vor achita sumele restante. Îmi cer scuze, doamnă!”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here