luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăO bătrână are o pensie de 15 lei pe lună. Ministrul Muncii:...

O bătrână are o pensie de 15 lei pe lună. Ministrul Muncii: „Nu i-a fost actualizată. Îmi cer scuze, doamnă”

-

Caz incredibil! O femeie văduvă în vârstă de 76 de ani, care trăieşte într-un cătun din Apuseni, are o pensie de doar 15 lei. Jurj Fica sau ”Tanti Fica” primește jumătate din pensia soțului ei, care a decedat în urmă cu șapte ani.

Povestea bătrânei a fost făcută public de un tânăr din Alba Iulia, care a creat pe Facebook grupul „Ajutor pentru tanti Fica”.

„Ea e tanti Fica. O bătrânică de 76 de ani care trăiește singura izolata de restul „lumii” într-un deal, în marginea unei păduri singura fără a avea copii sau nepoți care sa ii fie alături acum la bătrânețe. Trăiește cu o pensie de 15 lei lunar, pensie de urmas după soțul ei care ii decedat de 7 ani. Cine are posibilitatea de a o ajuta atât material cât și financiar ma poate contacta pentru ai oferii detalii despre dansa”, a scris Bogdan Cristea, pe Facebook.

După ce cazul a luat amploare, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a autosesizat și a verificat situaţia femeii la Casa de Pensii Alba. Aceasta a constatat că nu i-a fost actualizată pensia de urmaş și și-a cerut scuze public, luni, printr-o postare pe Facebook.

„Urmare a verificărilor solicitate de mine, în urma articolului de presă, s-a constatat că doamnei F.J. Casa teritorială de Pensii nu i-a actualizat indemnizația de urmaș după soțul beneficiar al legii nr. 309/2002 privind recunoașterea și acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcției Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 – 1961. Am cerut explicații și, bineînțeles, o informare privind măsurile luate. Doamnei i se va face dreptate, i se vor achita sumele restante. Îmi cer scuze, doamnă!”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...