Nicușor Dan anunță că mulți bucureșteni vor tremura de frig și în această iarnă și acuză „greaua moștenire”

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Nicușor Dan vine cu vești proaste pentru locuitorii capitalei. Edilul spune că și în această iarnă mulți bucureșteni vor tremura de frig. Cauza o reprezintă problemele care apar la rețeaua de termoficare.

„Ce am făcut eu anul ăsta se va vedea din păcate începând cu iarna următoare. Ce pot să spun este că iarna asta o să fie puțin mai bine decât anul trecut. Ceea ce înseamnă că o să avem mulți bucureșteni care o să aibă același disconfort, din păcate”, a spus Nicușor Dan.

„Din păcate nu se poate face mai mult”

Nicușor Dan speră ca în acest an Primăria să preia ELCEN și să poată atrage fonduri europene, potrivit digi24.ro.

„Din păcate nu se poate face mai mult. Ce am putut eu să fac a fost să echlibrez financiar Termoenergetica, la sfârșitul anului trecut. Să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 km de rețea. Să facem toate formalitățile pentru preluarea ELCEN, care este producătorul de energie termică.

Sunt optimist că vom reuși să facem această preluare cu ajutorul Guvernului, până la sfârșitul acestui an, astfel încât să scoatem elcenul din insolvență. Să accesăm fondurile europene așa cum le-am accesat pentru înlocuirea de conducte. Să le accesăm și pe cele pentru producția de energie termică. Adică să înlocuim acele CET-uri, din anii 60 cu tehnologie modernă. Asta e ce putem să facem. Ce facem acum se va vedea peste 2 ani”, a spus primarul general.

„Iarna cealaltă o să fie mult mai bine”

„În vara anului trecut multe revizii nu s-au făcut tocmai pentru că a fost campanie electorală. Pentru că administrația precedentă nu a vrut să deranjeze bucureștenii, anul ăsta peste vară am deranjat bucureștenii. Iar asta înseamnă că o să fie un pic mai bine. Acolo unde s-a intervenit nu o să mai crape iarna pentru că s-a intervenit vara.

Nu am avut nici forța, nici proiectele, nici banii pentru a face mult mai multe lucrări. Iarna cealaltă o să fie mult mai bine”, a mai spus Nicușor Dan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.