Nereguli descoperite de comisarii Protecției Consumatorilor la restaurantele din Târgoviște

insolvența persoanelor fizice

Echipe mixte de control ale Comisariatelor Regionale pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia și București-Ilfov au efectuat controale în mai multe locații din Târgoviște.

  Pentru neregulile constatate, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 231.000 lei și 8 avertismente, fiind dispusă oprirea definitivă de la comercializare/ utilizare a produselor alimentare neconforme, și oprirea temporară a prestării de servicii, în cazul a 8 operatori economici, până la remedierea tuturor deficiențelor. De asemenea a fost propusă închiderea unității pentru o perioadă de până la 6 luni, în cazul a 2 operatori economici.

Verificările  ANPC au venit în urma sesizărilor. Horia Constantinescu, președinte ANPC, a transmis că „informațiile vin de la dumneavoastră, consumatorii, și mă obligă să le tratez cu maximă seriozitate. Caravana Consumatorilor este reacția noastră la ceea ce își doresc consumatorii. Campania are în vedere și evaluarea activității colegilor noștri, lucru la fel de important”.

ANPC a făcut publice și numele operatorilor economici la care s-au înregistrat nereguli, find sancționați, respectiv Dublin Irish Pub SRL, Amis Bistro Cafe SRL, Sud Est Com SRL, Grand Euforia SRL – Ristorante del Ponte, Patiseria La Patricia SRL, Sincer SRL, Sincer Com SRL, Alimentara SA, Caro SRL, Safilar SRL, DPAAA Târgoviște – administrator piețe, II Baila Ion, II Stan Dacian Ionuț, Barats Trade SRL, Restaurant Belvedere și Happy Day SRL. ANPC a transmis, oficial, că „verificările vor continua în această zonă și în perioada următoare”,  deoarece au fost găsiți gândaci în spațiile de preparare,  pavimente murdare, pline cu insecte moarte, ustensile de bucătărie neconforme (bureți de sârmă, recipiente pentru colectare reziduală fără capac) uzate și neigienizate sau ingrediente depozitate insalubru, respectiv alături de produse de curățenie.

Alte nereguli au fost utilizarea unor produse alimentare, drept materii prime, cu data limită de consum depășită, folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare și caracterizare, precum și fără data limită de consum, folosirea unui bloc alimentar neigienizat, cu aragazuri, cuptoare, malaxoare, friteuze cu depuneri de grăsime arsă, folosirea unor camere de frig și vitrine frigorifice cu o igienă precară, cu chederele de la ușă neigienizate, ventilatoare cu prezență în strat masiv de praf și impurități, cu grătare cu vopsea exfoliată, cu rugină, depuneri de gheață, insecte.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.