Ministrul Marcel Vela, amenințat pe Facebook de un bărbat

abuz

Un bărbat de 69 de ani a fost reținut după ce a postat pe Facebook că polițiștii sunt corupţi şi îl ameninţa pe ministrul de Interne, Marcel Vela. El este cercetat într-un dosar pentru incitare la ură sau discriminare.

Poliția Capitalei s-a autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de incitare la ură sau discriminare, în urma unei postări pe o rețea de socializare, în care un bărbat îl amenință pe ministrul de Interne Marcel Vela.

Potrivit Hotnews.ro, autorul filmării este Viorel Gongoi, cunoscut drept fiul Mamei Omida și reprezentant al Staborului Ţigănesc. Acesta folosește cuvinte triviale la adresa ministrul Marcel Vela și vorbește despre polițiști care „se vând pe 200 de euro”.

Potrivit sesizării din oficiu, „în data de 24. 08.2020, în spațiul virtual a fost lansată o sesiune video în timp real, pe durata căreia un bărbat utilizează în mod frecvent expresii și opinii ce se pot constitui ca acte de incitare la discriminare la adresa unor categorii sociale și profesionale, la adresa statutului (statului – n.r.) și instituțiilor sale, dar și a poporului român. Bărbatul de 69 de ani, identificat, a fost depistat și condus la audieri. Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitare la ură sau discriminare”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.