joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăMedicul Virgil Musta, recomandări în ziua alegerilor locale pentru a reduce riscul...

Medicul Virgil Musta, recomandări în ziua alegerilor locale pentru a reduce riscul de infectare la vot

-

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a făcut o serie de recomandări pentru românii care vor merge duminică să voteze la alegerile locale, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Recomandarea mea este să mergeți la vot, pentru că ține de fiecare Am tot vorbit în ultimile 6 luni despre responsabilitate, dar chiar cred că este poate cel mai important lucru pentru noi în această perioadă (și nu numai), atât la nivel individual, cât și comunitar.Duminică este un alt moment important pentru noi toți, un moment de responsabilitate (eu așa l-am considerat întotdeauna) prin care contribuim la direcția pe care ne dorim să meragă lucrurile în localitățile noastre în următorii 4 ani. De aceea, recomandarea mea este să mergeți la vot, pentru că ține de fiecare dintre noi să ne implicăm activ, nu doar să comentăm de pe margine, iar tot ce ține de comunitatea noastră, ne privește direct pe fiecare”, a scris medicul Virgil Musta, pe Facebook.

Virgil Musta a îndemnat românii să respecte regulile de distanţare fizică şi dezinfectare.

„Pe drumul spre secție sau la întoarcere, dacă ne întâlnim cu cunoștințe și vrem să stăm de vorbă, să o facem de preferat în spații deschise și să păstrăm distanța de 2 metri, iar dacă suntem în spații închise, să purtăm corect și masca (să acopere și gura și nasul)

· nu e cazul să vă dați mâna când vă salutați, scăpăm noi de covid și o să revenim și la acest obicei, pentru că avem nevoie de conexiune între noi, dar până atunci putem găsi alte metode de a crea această legătură umană, fără neapărat să ne strângem mâinile (românii sunt creativi J)

· când ajugeți la secția de votare, evitați aglomerația, aveți răbdare să stați la coadă, respectând distanța și purtând masca

· respectați indicațiile autorităților de la fața locului referitoare la dezinfectarea mâinilor și atingerea obiectelor

· când vă lăsați în jos masca să vă identifice, faceți acest lucru cu ajutorul elasticelor de pe margine, fără să vă atingeți fața cu mâna

· dacă folosiți mănuși, aruncați-le la coșul de gunoi după ce ieșiți din sală

· puteți veni cu pixul de acasă

· la ieșirea din secție dezinfectați din nou mâinile. Riscul de contaminare prin intermediul suprafețelor este mult mai mic și poate scădea spre zero la vot (datorită unei cantități mici de virus și a acțiunilor de dezinfectare a suprafețelor de acolo) față de riscul de contaminare pe cale aeriană, motiv pentru care masca și distanța sunt foarte importante.

Nu este cazul să generăm panică, echilibrul este “cheia”. Toate cele de mai sus nu sunt lucruri atât de greu de înțeles și de respectat, comparativ cu beneficiile reale pe care le aduc”, a scris Virgil Musta, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...