Mamaia: Zeci de persoane au fost evacuate după ce s-au blocat în cabinele telegondolei din staţiune

Telegondola. Sursa; Digi24
Telegondola. Sursa; Digi24

117 persoane au fost evacuate din cabinele telegondolei din Mamaia care s-a blocat joi seara, a comunicat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

Cele mai multe persoane, respectiv 62, au fost evacuate la punctul Aqua Magic. Alte 55 au coborât la punctul Cazino.

Oameni suspendați  în telegondolă


Seful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, a declarat că a fost vorba de o problemă tehnică 

Telegondola din Mamaia s-a blocat în timp ce mai multe persoane erau în cabine. Jumătate de oră au stat suspendați oamenii în telegondola. O femeie a leșinat. Șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, a declarat că a fost vorba de o problemă tehnică. Potrivit acestuia, în jur de 90 de persoane au fost coborâte deja, două suferind atacuri de panică. 

Cabinele telegondolei au fost acționate manual, au anunțat salvatorii, potrivit digi24.ro.

„Încă o dată ne cerem scuze pentru situația creată!”

„A apărut o defectiune la sistemul de rulare. Personalul a actionat sistemul de urgențe. Iar apoi rularea se face mai incet. Dar în condiții de siguranță. Am asigurat echipaje de urgență la cele două puncte de urcare și coborare ale telegondolei. Din peste 90 de persoane scoase din cabinele de telegondola, două au suferit atac de panică. Una dintre ele a fost transportată la Spital. În scurt timp se va finaliza acțiunea. E o viteză de rulare de siguranță acum. Se poate comunica printr-un sistem radio cu cei din cabine. Am fost apelați prin sistemul de 112 de persoanele care au sesizat că există o problema.

Cele mai multe persoane, respectiv 62, au fost evacuate la punctul Aqua Magic, iar alte 55 au coborât la punctul Cazino.

Cabinele telegondolei au fost acționate manual, au anunțat salvatorii, ajunși la fața locului. 

„A apărut o defectiune la sistemul de rulare. Personalul a actionat sistemul de urgențe, iar apoi rularea se face mai incet, dar în condiții de siguranță. Am asigurat echipaje de urgență la cele două puncte de urcare și coborare ale telegondolei. Din peste 90 de persoane scoase din cabinele de telegondola, două au suferit atac de panică. Una dintre ele a fost transportată la Spital. În scurt timp se va finaliza acțiunea. E o viteză de rulare de siguranță acum. Se poate comunica printr-un sistem radio cu cei din cabine. Am fost apelați prin sistemul de 112 de persoanele care au sesizat că există o problemă. Mai sunt în jur de 15 persoane de extras, iar acțiunea se va finaliza în scurt timp”, a declarat șeful ISU Dobrogea.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat, din cauza unei probleme tehnice a trebuit sa oprim instalația. Colegii de la departamentul tehnic lucrează să remedieze această problemă cât mai repede cu putință! Încă o dată ne cerem scuze pentru situația creată!”, au transmis reprezentanții Telegondolei pe pagina de Facebook. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.