sâmbătă, iunie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăLitoral: Cod portocaliu de inundaţii locale

Litoral: Cod portocaliu de inundaţii locale

-

Hidrologii au comunicat că, până sâmbătă după-amiază, sunt posibile inundaţii locale. Dar şi creşteri rapide de debite şi niveluri pe râurile din bazinele Biruinţa, Valea Urlichioaia şi în zona de litoral a localităţilor Tuzla şi Eforie, din judeţul Constanţa.

A fost fiind emisă o avertizare Cod portocaliu.

DN 39 este inundat, în localitatea Tuzla, pe sensul spre Mangalia, circulaţia desfăşurându-se alternativ, pe celălalt fir.

Cod portocaliu valabil până sâmbătă, la ora 14.00

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu privind fenomene imediate. Aceasta este valabilă până sâmbătă, la ora 14.00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Biruinţa, Valea Urlichioaia. Dar şi pe zona de litoral aferentă UAT-urilor Tuzla şi Eforie, judeţul Constanţa. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în zona de litoral aferentă UAT-urilor Tuzla şi Eforie”, arată INHGA.

Până la aceeaşi oră este valabilă o atenţionare Cod galben pentru râurile mici din judeţul Constanţa.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante. Acestea pot avea loc pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici. Sunt posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici mici din judeţul Constanţa. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din nordul judeţului Constanţa”, adaugă INHGA.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe DN 39 Constanţa-Mangalia, la kilometrul 20, în localitatea Tuzla, în urma precipitaţiilor, s-a inundat sensul către Mangalia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...