Liceu din Constanța, obligat să le plătească despăgubiri unor elevi. Care este motivul

Sentinta data de judecatori. Sursa foto:: pexels-photo-
Sentinta data de judecatori. Sursa foto:: pexels-photo-

Situație fără precedent în județul Constanța. Un liceu din Cernavodă este obligat de magistrați să  achite daune unor elevi deoarece o sancțiune a fost aplicată greșit. 

Consiliul profesoral a decis în 2019 să scadă notă la purtare la doi copii. Procedural, doar consiliul clasei putea lua o astfel de măsură, potrivit digi24.ro.

 Decizia de scădere a notelor la purtare trebuia luată de consiliul clasei și nu de cel profesoral, au motivat judecătorii de la Tribunalul Constanța decizia luată.

Judecătorii din Constanța au decis că Liceul „Axiopolis” din Cernavodă  trebuie să plătească 10.000 de euro. Respectiv 5.000 de euro pentru fiecare elev,  acesta fiind prejudiciu cauzat de scăderea notei la purtare, ilegal în anul 2019. 

Școala a atacat sentința care se va judeca la Curtea de Apel Constanța. 

Tinerii, acum studenți la Politehnică, Iași și București, au avut notele scăzute la 8 și 7 după ce au fost într-un stagiu de practică Erasmus desfășurat în Spania în domeniul roboticii. Ei au intrat în conflict cu profesoarele îndrumătoare.  Cei doi au fost acuzați că au fumat și că au consumat alcool. După sosirea în România au fost acuzați că au furat un televizor. 

Decizia de scădere a notelor de purtare i-ar fi împiedicat pe tineri să aplice la universități de prestigiu în domeniul roboticii. 

Hotărârea nu este definitivă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here