Leacuri băbești în vremea coronavirusului. „Rețete minune”

FOTO: Shutterbug75/Pixabay.com
FOTO: Shutterbug75/Pixabay.com

Pandemia de coronavirus din întreaga lume a dus la o invazie de leacuri băbești și la așa zise rețete „minune”, care circulă pe diverse site-uri și rețele de socializare. Problema este că, până în prezent, nu există studii și dovezi științifice că acestea tratează coronavirusul, iar medicii recomandă să le evităm pentru că ar putea face mai mult rău decât bine.

„Rețetele minune” au invadat internetul

Un leac pentru virusul COVID19 sau o modalitate de a-l elimina a fost găsit, se arată într-un anunț pe rețelele de socializare.

„Informația vine din Israel, unde virusul nu a provocat moartea. Rețeta e simplă: lămâie și bicarbonat. Se amestecă și bea ca ceai fierbinte în fiecare zi, acțiunea de lamaie cu bicarbonat de sodiu fierbinte ucide imediat virusul complet îl elimină din organism. Aceste două componente alcalinifică sistemul imunitar, deoarece atunci când noaptea alcanilitatea cade, corpul omului devine acid și nivelul de protecție scade. Acesta este  felul de protecție pentru oamenii din Israel de acest virus. Toată lumea în Israel bea o cană de apă caldă pe timp de noapte cu lămâie și un pic de bicarbonat de sodiu”, se arată într-o postare pe FB

„Tot ce trebuie să facem pentru a învinge virusul corona, trebuie să luăm mai multe produse alcaline care sunt deasupra nivelului pH-ului virusului.

Lămâie – 9.9pH
Var – 8.2pH
Avocado – 15.6 pn
Usturoi – 13.2pH
Mango – 8.7pH
Mandarină – 8,5pH
Ananas – 12,7 pn
Păpădie – 22.7 pn
Portocaliu – 9.2pH
Deci, în cazul în care observați aceste trei lucruri, luați repede apă caldă și beți. Nu stocați aceste informații doar pentru tine. Transmiteți familiei și prietenilor. Fiți binecuvântați”, este o altă rețetă „minune”, care circulă pe rețelele de socializare.

Leacuri de la sate: pălinca și usturoiul

În satele din România frica de coronavirus este tratată cu leacuri băbeşti. Astfel, sătenii folosesc rețete tradiționale: ceaiurile din plante, pălinca cu piper și usturoi.

Usturoiul nu vindecă noul coronavirus, anunță MAI într-o postare oficială pe Facebook, prin care aduce clarificări cu privire la anumite rețete miraculoase care circulă pe internet. 

”Usturoiul este un aliment sănătos care poate avea unele proprietăți antimicrobiene. Cu toate acestea, nu există dovezi potrivit cărora consumul de usturoi vă poate proteja de noul coronavirus”. (MAI)

„Mineralele-minune” pot provoca greață și vărsături

Celebrul vlogger Jordan Sather susține că un „supliment mineral minune”, numit MMS, poate „distruge” coronavirusul. Acest supliment conține dioxid de clor, care este un agent de înălbire.

Agenția pentru Alimente și Medicamente din SUA, FDA, a avertizat cu privire la pericolele pentru sănătate legate de MMS. Autoritățile medicale din alte țări au emis, de asemenea, alerte. Consumul acestui „supliment-minune” poate provoca greață, vărsături, diaree și simptome de dehidratare severă.

Argintul coloidal afectează rinichii

Un al medicament „minune” : argintul coloidal, un lichid cu particule minuscule de argint suspendat, a fost promovată de teleevanghelistul american Jim Bakker. Soluția ar ucide câteva tulpini de coronavirus în decursul a 12 ore, deși americanul a recunoscut că nu a fost încă testat pe Covid-19.

Ideea că ar putea fi un tratament eficient pentru coronavirus a fost larg împărtășită pe Facebook.  Susținătorii argintului coloidal susțin că poate trata tot felul de afecțiuni de sănătate, poate acționa ca un antiseptic și afirmă că ajută sistemul imunitar. Totuși, autoritățile din sănătate atrag atenția că ar putea provoca reacții adverse grave, inclusiv leziuni la rinichi, convulsii și argyria – o afecțiune care face ca pielea  să devină albastră.

Apă caldă la fiecare 15 minute

O postare distribuită pe mai multe conturi de Facebook citează un „medic japonez” care le recomandă oamenilor să bea apă caldă din 15 minute în 15 minute pentru a elimina orice virus care ar fi putut intra în gură. Medicii spun, însă, că nu există nicio dovadă științifică în sprijinul acestei teorii.

Prevenția, cea mai eficientă metodă în lupta cu coronavirusul!

Doctorul Virgil Musta spune că cea mai eficientă metodă în lupta cu noul coronavirus că este prevenția. „Cea mai eficientă metodă este prevenția. Chiar dacă avem terapia aceasta, nu avem încă experiență în caz de coronavirus la persoanele cu risc, persoanele în vârstă, cu comorbidități. Ca acestea să nu ajungă să facă boala trebuie să respectăm cu strictețe toate recomandările primite. Să evităm aglomerațiile, să nu stăm la o distanță mai mică de doi metri de alte persoane, să ne spălăm foarte bine pe mâini, să ne autoizolăm ”, a declarat doctorul Musta, pentru TimișOnline.

Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății

Pentru limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu coronavirus este important să respectăm regulile de igienă, dar și contactul cu persoane suspecte. Iată principalele reguli.

Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute

Mențineți distanța de cel puțin 1 metru între dumneavoastră și alte persoane, în special când acestea tușesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată.

Nu vă atingeți ochii , nasul și gura cu mâinile

Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură, astfel eviați atingerea dacă nu v-ați spălat bine mâinile.

Mâinile intră in contact cu suprafețele contaminate de virus răspândidu-se in tot corpul .

Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți

Dacă aveți infecție respiratoare acută, evitați apropierea de alte persoane, tușiți cu gura acoperită sau într-un șervețel de preferat de unică folosință, purtați mască de protecție si spălați măinile. Dacă in momentul în care tușiți vă acoperiți gura cu mâinile ,puteți contamina obiecte sau persoane cu care veniți în contact.

Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul

Momentan, nu există cercetări științifice  care  evidentiază ca folosirea medicamentelor antivirale, pot  preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele funcționeaza doar  impotriva bacteriilor nu împotriva virusului.

Covid-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca și metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată și o infecție bacteriană.

Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool

Dezinfectanții chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanți ce conțin, clor, înnălbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform. Medicul și farmacistul dumneavoastră vor ști ce să recomande.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.