Intervenţii ale pompierilor în Noaptea de Înviere

Salvatorii au intervenit în Noaptea de Înviere la peste 1.300 de cazuri, cele mai multe fiind de acordare a primului ajutor medical. Din cauza condiţiilor meteo, 35 de copaci au fost doborâţi, trei maşini şi şapte acoperişuri fiind avariate.

Pompierii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au fost solicitaţi pentru stingerea a 96 de incendii, la 1.070 cazuri SMURD, dintre care 1.062 pentru acordarea primului ajutor medical şi opt misiuni de descarcerare, precum şi pentru 136 situaţii pentru înlăturarea efectelor vremii.

„Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a crescut cu 25% faţă de perioada similară a anului trecut, în special pe fondul creşterii solicitărilor SMURD de prim-ajutor de urgenţă. Pe timpul slujbelor de Înviere, 31 persoane au fost asistate medical la faţa locului, iar 24 dintre acestea au fost transportate la unităţile spitaliceşti pentru investigaţii suplimentare”, au transmis, duminică, reprezentanţii IGSU.

În urma precipitaţiilor şi vântului, au fost semnalate efecte negative în patru judeţe, respectiv Alba, Hunedoara, Mureş şi Timiş.

„Pompierii militari împreună cu autorităţile publice locale au acţionat pentru degajarea a 35 copaci doborâţi, 5 cabluri electrice şi 7 elemente de construcţie desprinse, fiind avariate 3 autoturisme şi 7 acoperişuri de imobile. Totodată, a fost evacuată apa din 5 curţi şi subsoluri inundate”, au mai arătat reprezentanţii IGSU.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.