miercuri, mai 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăÎn ce orașe sunt cele mai scumpe bilete la transportul în comun

În ce orașe sunt cele mai scumpe bilete la transportul în comun

-

Timișoara alături de Brașov, este în topul orașelor din România cu cel mai scump transport în comun, biletul pentru o călătorie fiind de 4 lei. În Constanța, Iași, Ploiești și Galați costul biletelor este cel mai mic, de 2,5 lei.

Legat de abonamentele lunare, locuitorii din Cluj și București trebuie să plătească cel mai mare preț, 177 lei, respectiv 140 lei. Cel mai ieftin abonament lunar este în Oradea și Brașov, respectiv de 80 lei. Analiștii au verificat tarifele de transport public din 45 de orașe din întreagă lume, comparând cheltuielile de transport cu salariile medii locale, fiind analizate  prețurile unui singur bilet dar și abonamentele lunare, care permit călătorii nelimitate în interiorul orașului. Potrivit clasamentului, Luxemburg, Tallinn și Valletta sunt orașele în care transportul public este complet gratuit. Cele mai scumpe bilete simple sunt în Londra (4,85 euro), Zurich (4,44 euro) și Oslo (3,65 euro), cele mai mari prețuri pentru abonamentele lunare fiind plătite de locuitorii din Londra (253 de euro), Melbourne (178 de euro) și Dublin (155 de euro). Un abonament lunar în București costă 31 de euro, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ordin de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii: Camera Deputaţilor a VOTAT!

0
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat că a fost adoptată modificarea Codului Penal privind instituirea ordinului de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii, având în vedere scandalurile pe care mai multe...