Iași. Doctoriță acuzată că și-ar fi „cazat” părinții în spital

FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com
FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com

O doctoriță de la Spitalul de Urgență din Iași este acuzată că și-ar fi „cazat” părinții, timp de trei ani, în secția de dermatologie dar și în alte două secții ale unității sanitare. Conducerea spitalului a inceput o anchetă în acest caz.

Laura Gheucă este șefa secției în care printre pacienți, timp de 3 ani, și-a cazat părinții. Ea e dclarat că tatăl ei este imobilizat la pat de mai mulți ani, motiv pentru care a decis să-l îngrijească în spital, potrivit digi24.ro.

În această perioadă el a beneficiat de îngrijiri permanente din partea personalului spitalului.

Potrivit presei locale, și mama medicului a beneficiat de îngrijire din partea cadrelor medicale, pentru aproximativ 6 luni, în special în perioada iernii

„Stă singur într-o rezervă de vreo trei ani, ca pacient, uneori i se face foaie de internare, alteori nu. Înainte îl mai ducea acasă, mai revenea, acum stă încontinuu. Medicamentele de care are nevoie se scriu în condica de pe secţie şi le primeşte de la farmacia spitalului. Mereu trebuie ca cineva din personalul medical să stea cu el, în timp ce o singură infirmieră, de exemplu, trebuie să se ocupe de alţi 27-30 de bolnavi, câţi se află internaţi acolo. Cel mai greu e în tura de noapte, când o singură infirmieră trebuie să îşi facă şi treaba de pe sector şi să stea cu el. Şi asistentele la fel. Iar acolo sunt probleme cu personalul care este insuficient, în secţie au mai rămas 6 infirmiere din 13 câte erau, iar turele s-au schimbat, de la 8 ore cât erau, acum sunt ture de 12 ore”, au precizat membri ai personalului medical care activează la Spitalul „Sf. Spiridon” pentru „Ziarul de Iaşi”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.