Fostul viceprimar din Drobeta Turnu Severin, condamnat la închisoare

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare pe fostul viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Mircea Grosu, în prezent consilier local PNL, pentru instigare la abuz în serviciu în formă calificată și continuată.

Mircea Grosu Severin
Mircea Grosu

În total, judecătorii au condamnat în acest dosar opt persoane, între care fostul şef din Hidroelectrica Teodor Pavelescu şi fostul viceprimar din Drobeta Turnu Severin, Mircea Grosu, informează Mediafax.

Pavelescu a primit o pedeapsă trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Conform rechizitoriului, Delia Tudoroniu a cumpărat de la o persoană fizică, în iulie 2008, un teren neproductiv de 300 de metri pătraţi, situat în comuna Hinova. Suprafaţa de teren era învecinată la nord și la vest cu terenuri inundabile, expropriate, aflate în administrarea Hidroelectrica. Pe acest teren, aflat pe malul Dunării, Tudoroniu voia să construiască o pensiune turistică. Întrucât suprafața nu era suficientă realizării pensiunii și nici nu avea ieșire la fluviu, femeia a încercat să intre în proprietatea unei suprafețe de teren mult mai mari, susţineau anchetatorii.

În acest sens, ea ar fi apelat la ajutorul rudei sale prin alianță – viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, care, la rândul său, ar fi cerut sprijin de la directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Mehedinți Nelu Eugen Spătaru.

„Profitând de împrejurarea că terenul, proprietate publică a statului, nu era înscris în Cartea Funciară, inculpatul Nelu Eugen Spătaru ar fi identificat soluția formulării, de către inculpata Delia Tudoroniu, a unei cereri de modificare a suprafeței. Tot de la inculpat ar fi venit și sugestia ca documentația cadastrală ce urma să fie atașată cererii să fie întocmită de persoana fizică autorizată Ion Marian Stoichescu din orașul Strehaia, acesta fiind perceput ca persoană care s-ar abate ușor de la dispozițiile legii în efectuarea lucrărilor cadastrale, arăta DNA.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.