Fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan „Pinalti”, la Parchet în dosarul lui Vasile Blaga

Pinalti se întoarce la închisoare

Fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan, cercetat de DNA Ploiești în dosarul în care este urmărit penal și fostul lider PNL Vasile Blaga, a fost adus miercuri la sediul Parchetului din penitenciar.

Gheorghe Ștefan se află în spatele gratiilor, unde execută o pedeapsă privativă de libertate primită în dosarul Microsoft.

Surse apropiate anchetei au declarat că acesta a fost citat să se prezinte pentru efectuarea unor acte procedurale în cadrul anchetei, fiind vorba despre instituirea sechestrului asupra unor bunuri aparținând inculpatului. Gheoghe Ștefan este urmărit penal în acest dosar pentru trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Procurorii susțin că, în 2009, în cadrul formațiunii politice aflate la guvernare, PDL, a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere – secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan -, în sensul obținerii de bani pentru partid. „Potrivit înțelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică unor firme dispuse să ‘cotizeze’ pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ștefan și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană”, precizează DNA.

Vasile Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011-2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.