Fostul primar al Piteştiului Tudor Pendiuc, trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu

Tudor Pendiuc, fost primar al municipiului Pitești în perioada 1992-2016, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum.

Potrivit unui comunicat al DNA dat publicităţii marți, în același dosar a mai fost deferit justiției, sub acuzația de abuz în serviciu, Florentin-Mircea Braniște, la data faptei director al Administrației Domeniului Public Pitești.

„În luna septembrie 2014, inculpatul Braniște Florentin-Mircea, în calitate de director al Administrației Domeniului Public Pitești, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare și asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Pitești. Suprafața de teren respectivă (506,6 metri pătrați — o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum și dintr-un spațiu cu vegetație aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuința unei persoane cu funcție de conducere în cadrul Primăriei Pitești”, se precizează în comunicatul DNA.

ADP Pitești s-a constituit persoană vătămată și parte civilă cu suma de 27.747 de lei, care a fost achitată integral de Florentin-Mircea Braniște. Fostul social-democrat Tudor Pendiuc, trimis deja în judecată de DNA pentru fapte de corupție într-un dosar privind concesionarea transportului public, a candidat în iunie 2016 ca independent pentru al șaptelea mandat de primar al municipiului Pitești, însă a fost învins la limită de fostul viceprimar Cornel Constantin Ionică, reprezentantul PSD.

Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, într-un dosar de corupție în legătură cu încheierea unui contract nelegal privind transportul public local. El a fost acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, în același dosar fiind cercetată și fiica sa, Ema Pendiuc, precum și mai mulți oameni de afaceri.

Pendiuc a fost pus în libertate sub control judiciar pe 14 august 2015, după mai mult de nouă luni de arest preventiv.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here