Fostul primar al Piteștiului Tudor Pendiuc, judecat pentru corupție, vrea în Parlament pe listele ALDE

Fostul primar al municipiului Pitești Tudor Pendiuc ar putea candida la alegerile parlamentare din luna decembrie pe listele ALDE, formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Surse politice citate de România liberă susţin că Pendiuc ar urma să deschidă lista ALDE Argeș pentru Senat.

Președintele ALDE Argeș, Simona Brătulescu, a declarat că Tudor Pendiuc „și-a depus adeziunea pentru a intra în echipa ALDE Argeș, adeziune care a fost validată”. Ea a adăugat că numele lui Pendiuc este printre cele ale posibililor candidați la alegerile parlamentare, dar lista nu a fost încă definitivată. „Lista este deschisă. Nu vă pot confirma candidatura lui (Tudor Pendiuc – n.red.), pentru că nimeni nu este definitiv. Sunt CV-uri trimise, sunt propuneri făcute. Dar până când acestea nu vor fi validate de către Biroul Politic Județean și apoi la București, nu avem nimic stabilit concret”, a mai spus liderul ALDE Argeș.

Tudor Pendiuc a fost primar al municipiului Pitești timp de șase mandate, iar la alegerile locale din acest an a candidat ca independent, după ce PSD i-a retras susținerea, pentru cel de-al șaptelea mandat. El a pierdut în fața fostului viceprimar, Cornel Ionică, susținut de PSD.

Pendiuc este trimis în judecată pentru fapte de corupție. Pe 20 martie 2015 procurorii DNA au anunțat că i-au trimis în judecată pe primarul Tudor Pendiuc și alte 13 persoane, printre care fiica edilului, Emanuela Pendiuc, pentru fapte de corupție. Potrivit procurorilor, Pendiuc a făcut demersuri cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere în participațiune între firma municipalității și două firme private, în folosul ultimelor două societăți.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.