Focşani: Criză de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Medici . Sursa foto:Pixabay.com
Medici . Sursa foto:Pixabay.com

Este criză de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani, cea mai importanta unitate medicală din judeţul Vrancea.

Conducerea spitalului speră ca dotările cu echipamente medicale moderne, făcute în ultima perioadă, să îi motiveze pe doctori să meargă acolo, potrivit .stiripesurse.ro.

„Sunt zile în care urgențele de natură cardiologică sunt asigurate de medicii interniști aflați în gardă. Asta, pentru că în secția de specialitate a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani au mai rămas doar doi specialiști”, a declarat Constantin Mîndrilă, manager Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani.

„Avem nevoie de medici cardiologi”

Acesta a mai spus ca este o mare nevoie de medici cardiologi. „Am căutat și în centrele universitare și ne-am întrebat de ce nu sunt medici cardiologi și nu vin medici cardiologi în spitalele județene. Că majoritatea spitalelor județene au o mare problemă de medici cardiologi. Înțeleg că medicii cardiologi preferă privatul, se duc în privat. Probabil că acolo dumnealor câștigă mai bine și încă nu se îndreaptă și spre sistemul public. Avem scos un post de medic oncolog, care ne dorim foarte mult să fie ocupat. Adresabilitatea este foarte mare la spital pe oncologie și pe hematologie”, a mai spus managerul.

Spitalul Județean de Urgență din Focșani asigură serviciile medicale pentru anumite specialități pentru întreg județul. Unitatea este  cea mai mare unitate medicală cu paturi din Vrancea.

La Focşani, mai este și Spitalul Militar de Urgență, care și-a redus numărul de paturi din cauza unui amplu proiect de reabilitare și modernizare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.