Expertiza fisurii de la barajul din Roșia Montană, făcută cu o  creangă

Evaluarea fisurii din digul lacului de acumulare de lângă Roșia Montană a fost făcută cu ajutorul unei crengi,  de către un expert venit de la Cluj Napoca.

Evaluarea s-a realizat rudimentar, specialistul măsurand adâncimea gropii cu creangă. Localnicii din aval de Roșia Montană au fost evacuați de urgență sâmbătă noaptea, după apariția unei fisuri în digul lacului de acumulare. Autoritățile au avertizat prin mai multe mesaje de tip RoAlert că există riscul real ca lacul să se reverse, pompierii ISU aducând mai multe pompe de mare capacitate pentru scoaterea apei din lac.

Până luni la prânz, nivelul acestuia a scăzut cu 80 de centimetri. În zona avariei, a venit un expert în diguri, profesor universitar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru evaluarea situației. În prezența șefului DSU, Raed Arafat, expertul Costică Sofronie a făcut o expertiză puțin atipică. El a folosit o creangă ruptă găsită pe marginea digului, stabilind în acest mod şi ce trebuie făcut în continuare, potrivit ziare.com.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here