Edilul Decebal Făgădău anunță dezbatere publică despre Cazinoul Constanța, prin formular online

Cazinoul Constanța

Primarul Decebal Făgădău a anunţat că va cere părerea locuitorilor oraşului despre Cazinoul Constanța, aceştia având la dispoziţie un formular online prin care pot alege dacă monumentul va rămâne la Compania Naţională de Investiţii sau va reveni la municipalitate.

Decebal Făgădău a declarat joi că locuitorii municipiului pot răspunde la acest formular începând din 15 februarie până la sfârşitul lunii.

“Începând de astăzi şi până pe 28 februarie cerem părerea constănţenilor despre cum să abordăm problema Cazinoului. Atâta vreme cât noi am realizat tot ce a ţinut de noi, studiu, proiect, le-am pus la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii, Compania Naţională de Investiţii a licitat o dată, de două ori, de trei ori, vedem că acest proces de a contracta pe cineva care să se ocupe de restaurarea Cazinoului durează mult şi atunci le cer părerea constănţenilor, ce facem, mergem în continuare către CNI, cu bani de la bugetul de stat sau dacă ar fi de acord să ne împrumutăm şi să-l reabilităm”, a afirmat primarul Constanţei.

El a mai spus că locuitorii municipiului vor fi întrebaţi în cadrul acestui chestionar şi dacă sunt de acord ca monumentul să aibă o funcţiune pe timp de vară, alta pe timp de iarnă, dacă preferă ca în Cazinoul Constanța să aibă loc concerte, expoziţii, proiecţii cinematografice sau alte activităţi. Decebal Făgădău a menţionat că şi-ar dori să fie un grup de lucru comun municipalitate – CNI care să se ocupe de reabilitarea Cazinoului.

“Sumele există, sunt prinse în bugetul Companiei Naţionale de Investiţii, nu văd de ce nu am merge pe această linie. E opinia mea. Am auzit multe voci, că mai bine îl luăm de la CNI şi îl facem noi pe banii noştri. Mi s-a părut normal să îi întreb pe constănţeni acest lucru”, a mai spus edilul. Făgădău a precizat că Primăria va aloca în acest an fonduri pentru efectuarea unor lucrări de întreţinere la Cazinoul Constanța, urmând să fie înlocuite geamurile sparte şi astupate fisurile.

Chestionarul poate fi completat pe site-ul Primăriei Constanţa.  Cazinoul Constanţa, aflat într-o stare avansată de degradare, a trecut la sfârşitul anului 2014 în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii pentru a fi reabilitat. Până în prezent, au fost organizate trei licitaţii, care nu au dus la niciun rezultat, fiind contestate de către unele din firmele participante şi anulate.

Pentru reabilitarea Cazinoului Constanţa fusese alocată suma de aproximativ 37 milioane de lei, durata efectivă a lucrărilor fiind de 24 de luni. Cazinoul Constanța face parte din patrimoniul cultural naţional, fiind inclus pe lista monumentelor istorice.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.