joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDosarul Microsoft II: fostul primar din Piatra Neamț primea şpaga în pungi...

Dosarul Microsoft II: fostul primar din Piatra Neamț primea şpaga în pungi de plastic

-

Decebal Draghiș, unul dintre intermediarii din afacerea Microsoft, a declarat luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că i-a dat fostului primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan mari sume de bani în pungi sau genți „ieftine”.

Judecătorii de la instanța supremă l-au audiat pe Decebal Draghiș, în calitate de martor, la cererea avocatului lui Gheorghe Ștefan.

Decebal Draghiș a povestit că l-a cunoscut pe Gheorghe Ștefan în 2008, prin intermediul unei cunoștințe comune, Gabriel Morar, acesta din urmă fiind cel care i-a facilitat obținerea unor contracte la Oil Terminal Constanța. În anul următor, Draghiș spune că a înregistrat două societăți offshore, pentru a desfășura activități în domeniul petrolier, însă împuternicit pe cele două societăți era o avocată, Luminița Mazilu.

„În anul 2009, la solicitarea lui Gheorghe Ștefan am acceptat să folosesc cele două firme offshore pentru a încheia contracte în legătură cu servicii IT. Plățile urmau să se facă în favoarea lui Gheorghe Ștefan. Pe Claudiu Florică l-am cunoscut după ce mi-a fost prezentat de Gheorghe Ștefan la hotelul Marshal. După această întrevedere, am stabilit să mă întâlnesc cu Florică pentru a perfecta contractele. Ulterior, m-am deplasat cu avocata Luminița Mazilu la sediul firmei lui Claudiu Florică pentru a semna contractele. Mi s-a explicat că are nevoie de o firmă tampon pentru acele contracte, eu eram pe dinafara subiectului. Nu am prestat nimic în baza contractelor, dar au fost efectuate plăți. Banii de la Florică au intrat în două tranșe, în total aproximativ 4 milioane de dolari. Inițial, convenisem ca eu să iau un comision de zece la sută pe care nu l-am mai obținut”, a spus Decebal Draghiș.

Martorul a adăugat că banii de la Claudiu Florică ajungeau pe baza unor contracte fictive în firmele unui alt intermediar, Toni Răzvan, acesta îi scotea cash și îi dădea lui, pentru a-i remite lui Gheorghe Ștefan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...