duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDoi polițiști reținuți pentru luare de mită. Ei primeau mâncare de la...

Doi polițiști reținuți pentru luare de mită. Ei primeau mâncare de la un restaurant pentru a-i proteja în trafic pe şoferii localului

-

Doi agenţi de poliţie din Iaşi au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi de luare de mită. Ei sunt acuzați că ar fi cerut şi primit produse alimentare de la un restaurant pentru a-i proteja în trafic pe şoferii localului.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a lui: Nicolae Robert Barabaş, agent de poliţie în cadrul Biroului Rutier Iaşi – Poliţia Municipiului Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (25 acte materiale), şi a lui Felix Nelu Crenganiş, agent de poliţie, din cadrul Serviciului permise şi înmatriculări Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (patru acte materiale) şi două infracţiuni de trafic de influenţă.

De asemenea, anchetatorii au dispus reţinerea şi a unui director al unui restaurant din Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită în formă continuată (47 acte materiale) şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (trei acte materiale), şi a altei persoane pentru complicitate la dare de mită continuată (16 acte materiale).

DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile începând cu ziua de miercuri faţă de Cristinel Cătălin Lohan, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi – Biroul Rutier Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale), şi faţă de Viorel Zaboilă, agent de poliţie în cadrul Biroului Rutier Iaşi – Poliţia Municipiului Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 22 iunie 2019 -7 martie 2020, în calitate de poliţist la Biroul Rutier Iaşi, Nicolae Robert Barabaş, în baza unei înţelegeri tacite ce exista la nivelul Poliţiei Rutiere Iaşi şi a conducerii unui restaurant, ar fi pretins şi primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare de 2.650 lei, pentru a-i proteja pe conducătorii auto ai restaurantului, în sensul de a nu constata şi sancţiona contravenţiile comise de aceştia sau eventualele contravenţii pe care aceştia le-ar săvârşi sau/şi pentru a aplica sancţiuni contravenţionale mai blânde.

„În perioada august – octombrie 2019, inculpatul Felix Nelu Crenganiş, agent de poliţie la Serviciul permise şi înmatriculări Iaşi, ar fi pretins şi primit, prin intermediari, de la directorul aceluiaşi restaurant, produse alimentare şi sume de bani în schimbul cărora ar fi dispus confecţionarea şi ar fi eliberat, fără respectarea procedurilor legale, a unor plăcuţe de înmatriculare pentru autoturisme deţinute de restaurant, dar şi pentru a elibera pe viitor plăcuţe în condiţii similare”, se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, Felix Nelu Crenganiş ar fi pretins şi primit de la o persoană, în două situaţii, suma de 350 de euro şi bunuri în valoare totală de aproximativ 1.500 lei, promiţându-i că va interveni pe lângă examinatori din cadrul Serviciului permise şi înmatriculări Iaşi, astfel încât persoana să promoveze proba practică examenelor de obţinere a permisului auto categoria C şi ulterior examenele pentru categoria E.

Totodată, directorul restaurantului, în baza unei înţelegeri tacite existente la nivelul Poliţiei Rutiere Iaşi şi a conducerii localului, ar fi oferit şi remis cu titlu gratuit, personal şi prin intermediari, în perioada 22 iunie 2019 – 9 iulie 2020, produse alimentare de catering în valoare de aproximativ 4.600 lei mai multor poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi şi unor funcţionari din cadrul Serviciului permise şi înmatriculări vehicule Iaşi, în scopul protejării conducătorilor auto ai restaurantului la constatarea unor contravenţii rutiere comise de aceştia, precum şi în scopul favorizării unor persoane din cercul său relaţional la obţinerea plăcuţelor de înmatriculare.

Directorul restaurantului ar fi condus autoturisme fără permis de conducere în trei situaţii, ultimul act fiind săvârşit în cursul zilei de 26 august, când s-ar fi prezentat, la percheziţiile efectuate în cauză, la volanul unui autoturism, deşi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

La data de 27 august 2020, inculpații BARABAȘ NICOLAE ROBERT, CRENGANIȘ FELIX NELU și cei doi inculpați persoane fizice urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...