Descinderi în Dâmbovița, la persoane suspectate de trafic de migranți 

Douăzeci şi nouă de percheziţii au loc în Bucureşti şi în şase judeţe pentru anihilarea unei grupări specializate în traficul de migranţi. Potrivit anchetatorilor,  persoane de origine afro-asiatică plăteau 5.000 de euro de persoană pentru a ajunge din România în ţări din Vest. Treizeci şi cinci de persoane vor fi duse la audieri

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră pun în aplicare 29 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti şi judeţelor Ilfov, Argeş, Dâmboviţa, Constanţa, Buzău şi Braşov,  pentru anihilarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Concomitent, pe teritoriul Germaniei, au loc descinderi domiciliare într-un dosar prvind activitatea aceluiaşi grup infracţional organizat.

„În cauză s-a reţinut că, în luna aprilie 2022, pe teritoriul României a fost constituit un grup infracţional organizat, format din cetăţeni români şi arabi, având ca scop comiterea infracţiunii de trafic de migranţi, în vederea obţinerii în mod facil a unor importante sume de bani, grup care a acţionat până în prezent. Mecanismul infracţional a presupus identificarea de migranţi de origine afro-asiatică care voiau să ajungă în ţările din vestul Europei, în special Germania”, a precizat DIICOT, potrivit ziare.com.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here