Decebal Făgădău: toate instituțiile publice, inclusiv Primăria Constanței, sunt praf la comunicare

Pro România
Decebal Făgădău

“Aproape toate instituţiile din Constanţa sunt praf la comunicare”, inclusiv Primăria, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Decebal Făgădău a fost invitat joi să participe la o dezbatere şi un dialog cu studenţii Universităţii Ovidius. În cadrul sesiunii de întrebări şi răspunsuri, o studentă la Facultatea de Jurnalism l-a întrebat pe primar ce oportunităţi au absolvenţii acestei facultăţi după ce termină studiile. Primarul a spus că piaţa de jurnalism locală este în degringoladă şi că aproape toate instituţiile din Constanţa “sunt praf la comunicare”.

“Vă dau o veste bună şi o veste proastă. Vestea bună este următoarea: aproape toate instituţiile din Constanţa sunt praf la comunicare, inclusiv Primăria, zero. Nu avem un departament de comunicare, deci oportunităţi, oau. Asta e vestea bună. Vestea proastă este că, uitându-mă cu atenţie la piaţa de jurnalism din Constanţa, constat că se află într-o degringoladă, nu se pot adapta transformării de la business sau manipulator de business al patronului, nu se pot adapta la transformarea print versus online, nu se pot adapta la spargerea limitelor din ceea ce era odinioară bine definit, radio era cu a lui, tv cu a lui, presa scrisă cu a lui, acum totul e multimedia”, a afirmat Decebal Făgădău.

El a făcut apoi şi o analiză a pieţei media naţionale, constatând că aceasta este dominată de producţii uşurele, lipsind emisiunile de dezbateri cu argumente. “Evident că aici cele două veşti pe care le-am dat, dacă le aruncăm într-o piaţă puţin mai mare care se numeşte România, ne dau nişte chestii crunte. Vedem un consum exagerat de producţii care de care mai uşurele, o lipsă acută de emisiuni de dezbatere cu argumente, vedem o mulţime de politicieni sau formatori de opinie care se pricep de la naşteri sub apă până la cucerirea cosmosului şi au răspuns la orice întrebare”, a declarat primarul.

El i-a sfătuit pe studenţii de la jurnalism ca indiferent unde vor lucra după încheierea facultăţii să fie uniţi. “Îndemnul meu este, indiferent unde veţi lucra, public, privat, tv, print, online, multimedia, fiţi uniţi între voi, judecaţi-vă între voi pentru că aşa se ţine eticheta unei profesii”, a spus Decebal Făgădău.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.