Dăncilă spune că fondurile la Educaţie au fost tăiate în plus

Viorica Dăncilă este în turneu electoral la Iaşi
foto: Facebook

Viorica Dăncilă a declarat, ieri, la Iaşi, că fondurile la educaţie au fost tăiate în plus. Premierul a ţinut să facă această afirmaţie după ce ar fi apărut în spaţiul public informaţii referitoare la probleme în acest domeniu. Mai mult, Dăncilă susţine că dacă vor fi probleme vine la a doua rectificare şi alocă fonduri suplimentare.

Premierul a făcut aceste declaraţii la o conferinţă de presă susţinută la Iaşi. Întrebată care ar fi fost priorităţile din buget, dacă ar fi participat la realizarea acestuia, Dăncilă a explicat că acestea sunt „educaţie, sănătate şi poate aş fi fost mult mai atentă pe siguranţa cetăţeanului. Acestea sunt cerinţele din fiecare stat european. De aceea, acest buget are cele mai mari fonduri alocate pe sănătate, educaţie”.

Citeşte şi: Ordonanța privind rectificarea bugetară, în Monitorul Oficial. Mai mulți bani la bugetele locale

Fondurile la educaţie au fost tăiate în plus

Referitor la tăierile bugetare, premierul a spus că a văzut în spaţiul public că s-au tăiat fondurile pentru educaţie, că este o problemă legată de acest aspect. „Nu s-au tăiat fondurile pentru educaţie, dimpotrivă, dacă sunt proiecte care sunt importante şi care se pot realiza, pentru orice minister venim la a doua rectificare şi alocăm fondurile respective”, a susţinut Dăncilă, potrivit news.ro.

Ea a dat şi exemplul Ministerului Transporturilor unde, dacă se termină mai repede un studiu de fezabilitate, „ne implicăm cu fonduri guvernamentale”.

Citeşte şi: Ministrul Cuc promite din nou: Autostrada Moldova va fi de interes național

„La educaţie, să revin, au fost tăiate fondurile în plus. A fost alocată o sumă mult mai mare pentru salarizare şi a fost un program care nu a fost implementat. Se dau în continuare rechizite, dar rechizitele poate trebuie să le dăm într-o cantitate sau mult mai multe pentru cei care au într-adevăr nevoie de ele. Eu nu cred că trebuie să le dăm tuturor, trebuie să le dăm copiilor din familiile defavorizate. Şi acest lucru a fost solicitat şi de părinţi, am discutat cu mulţi părinţi care au spus: noi avem posibilităţi, degeaba ne daţi nouă rechizitele, mai bine să le dăm familiilor care au într-adevăr nevoie, mai bine să ajutăm mult mai mult copiii din familiile defavorizate”, a afirmat Dăncilă.

Ea a spus că ministrul de Finanţe a explicat şi a dat detalii despre buget şi „este bine că avem o rectificare pozitivă”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.