Dăncilă îi cere demisia lui Ciolacu de la șefia PSD:„pentru modul rușinos în care a umilit românii”

Viorica Dancila, sursa: Facebook

Fostul preşedinte şi premier al PSD, Viorica Dăncilă, a cerut demisia lui Marcel Ciolacu de la şefia PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor. Într-o postare pe Facebook, Dăncilă susține că Marcel Ciolacu „nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului (…)pentru modul rușinos în care a umilit românii”.

Reacția lui Dăncilă vine după ce proiectul prin care Ținutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică în România a trecut, tacit, de Camera Deputaților.

Dăncilă: Este un precedent periculos și în egală măsură jenant pentru România

„Oricine ar fi fost liderul PSD și Președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului. Este un precedent periculos și în egală măsură jenant pentru România și pentru Parlament, dar și pentru Partidul Social Democrat, care nu merită să deconteze monstruoasa iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu.

Acest demers privind trecerea proiectului de lege nu îi aparține partidului, ci unui singur om. Niciun membru al Partidului Social Democrat nu susține acest act anti-românesc, iar domnul Iohannis este dator să probeze gravele acuzații făcute la adresa PSD în declarația de presă de astăzi.

Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu și-a făcut treaba de președinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună știință pentru adoptarea unei legi care ne vinde țara în aceste vremuri grele și complicate. Îi solicit așadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul rușinos în care a umilit românii!”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a atacat, miercuri, în termeni duri PSD, după ce Camera Deputaților a adoptat tacit inițiativa legislativă a UDMR privind acodarea de autonomie Ținutului Secuiesc.

Proiectul prin care Ținutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică în România a trecut, tacit, în ședința de 23 aprilie, de Camera Deputaților. Potrivit inițiativei legislative, limbile maghiară și română vor fi folosite în instituțiile publice de cetățenii domiciliați în Ținut.

Legea a primit avize negative de la Consiliul Economic și Social (CES) și de la Consiliul Legislativ. De asemenea, nici Guvernul nu susține adoptarea măsurii legislative, iar comisiile de specialitate din Camera Deputaților au votat împotrivă.

Inițiatori sunt deputații UDMR Zsolt-Istvan Biro şi József-György Kulcsar-Terza.

Iohannis, atac dur la PSD:„Se luptă ca să dea Ardealul ungurilor. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta”

Autonomia Ținutului Secuiesc a fost adoptată tacit de Camera Deputaților. Citiți legea în text

Ciolacu: „PSD NU susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc”

Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că „PSD NU susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc”.

„PSD va vota împotriva acestui proiect de lege și îl va respinge URGENT la Senat, care e cameră decizională. De altfel, PSD a votat împotrivă și în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Acest proiect are NUMAI rapoarte de respingere și avize NEGATIVE. Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi cu raport de RESPINGERE”, a adăugat Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.