Consiliul Județean renunță la Aeroportul Arad. Va fi preluat de Ministerul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a anunțat că s-a decis începerea procedurilor pentru a prelua Aeroportul Arad de la Consiliul Județean, urmând ca acesta să fuzioneze cu Aeroportul Timișoara în vederea dezvoltării unui aeroport regional în subordinea ministerului.

La finalul unei vizite pe care a făcut-o la Arad, unde s-a întâlnit cu reprezentanții Primăriei, Consiliului Județean și ai aeroportului, Sorin Bușe a precizat că în urma discuțiilor purtate cu aceștia, s-a stabilit ca Aeroportul Arad să fie preluat de Ministerul Transporturilor, însă autoritățile locale ”mai trebuie să rezolve câteva chestiuni administrative”.

Referitor la cele două pasaje de pe centura municipiului Arad, ministrul a spus că lucrările vor fi făcute în regie proprie de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Conform acestuia, în primăvara anului viitor vor începe lucrările la pasajul de la CET, urmând să fie finalizate în aproximativ patru luni. La al doilea pasaj rutier va fi reluată licitația pentru lucrări, urmând ca acestea să fie finalizate la sfârșitul anului 2017.

Sorin Bușe a mai spus că s-a semnat protocolul de predare către administrația locală a studiului de fezabilitate realizat de minister pentru centura de sud-est a municipiului Arad, document parafat de ministru și reprezentanții autorităților publice locale, la sediul Primăriei.

Urmare a semnării acestui protocol, Consiliul Județean Arad, împreună cu municipiul Arad, cu comunele Fântânele și Vladimirescu vor accesa fonduri europene pentru construcția noii șosele ocolitoare a municipiului, șosea care va face legătura între autostrada A1 Arad — Timișoara și DN7 Arad-Deva.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.