luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCluj- Napoca: Primarul Emil Boc vrea demiterea directorilor care le interzic copiilor...

Cluj- Napoca: Primarul Emil Boc vrea demiterea directorilor care le interzic copiilor să facă sport în curțile școlilor în vacanță

-

Primarul municipiului Cluj- Napoca, Emil Boc cere demiterea directorilor care nu îi lasă pe copii în curtile școlilor in timpul vacanțelor.

”Avem o hotărâre de consiliu local, din 2009, care spune că se aprobă accesul liber al elevilor în incinta unităților de învățământ de pe raza municipiului. După următorul program: aprilie – octombrie până la ora 20.00. În perioada noiembrie – martie, pân la ora 18.00, potrivit stiridecluj.ro.

Articolul următor spune că se aplică și în zilele de sâmbătă și duminică. Dar și în vacanțele școlare. Am avut o discuție cu doamna inspector general Marc, pentru că sistemul nostru educațional așa este croit, noi suntem cu banii pentru infrastructura educațională. Iar decizia este în altă parte. Mă bucur că avem o colaborare bună cu Inspectoratul”, a spus Emil Boc.

„Directorii care nu respectă hotărârea să fie demiși”

„Am convenit că Inspectoratul școlar la evaluarea directorilor care va avea loc în lunile august – septembrie să țină cont de respectarea acestei hotărâri de consiliu local. Directorii care nu respectă hotărârea să fie demiși, potrivit legii, în urma evaluării directorilor de școală”, a declarat primarul Emil Boc.

„Sportul trebuie încurajat de la orice generație”

”Hotărârea noastră este sfidată de unii directori de școli din oraș. Așa cum o fac și acum. Această decizie nu este arbitrară, ci are obiective. Sportul trebuie încurajat de la orice generație. Am văzut că România are cea mare rată de obezitate din UE. Educația fizică este considerată o cenușăreasă și competiția era pe câți mai mulți își iau scutire. Nu câți merg la sport. Sper să se schimbe viziunea”, a mai spus Emil Boc.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...