Cluj-Napoca: Bibliotecă deschisă în scara unui bloc

Foto, cărţi Sursa: Blogde carti
Foto,cărţii. Sursa: Blogde carti

O bibliotecă a fost înființată în scara unui bloc din Cluj-Napoca de către un scriitor, pentru promovarea cititului. Ea are peste 200 de cărţi.

Cărțile pot fi împrumutate de oricine, cu condiţia să fie returnate. Scriitorul care a avut ideea lansării bibliotecii în scara blocului unde locuieşte  îi invită pe vecini să se relaxeze, citind. Proiectul nu este unic, asemenea biblioteci în scară blocului existând şi în Bucureşti, Constanţa sau Baia Mare, potrivit stiripesurse.ro.

„Oricine poate să împrumute o carte sau chiar mai multe”

„Ideea de a promova cartea în sine şi lectura e o obişnuinţă de viaţă pentru mine. Ideea a venit pur şi simplu. Un prieten mi-a donat raftul din spate şi pur şi simplu ad-hoc am avut cărţile şi le-am pus. Aşa s-a născut biblioteca în scară de bloc. Dar şi ideea de a promova cartea şi scriitorii români printre vecini. Oricine poate să împrumute o carte sau chiar mai multe. Am avut vizitatori de la Bucureşti. Au venit de la Constanţa, vecinii din blocurile de lângă mine. Au venit, au luat cărţi, au pus înapoi ”a explicat scriitorul.

Vecinii au fost încântaţi de ideea scriitorului, care dorește să deschidă biblioteci şi în alte blocuri din Cluj-Napoca.

„E o idee super. Până şi părinţii mei care au venit în vizită şi au văzut, au zis că vor să implementeze chestia asta şi la ei în scară.(…) Mă gândesc mai mult să donez nişte cărţi în română”, a explicat Andreea Acatrinei, o vecină.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.