Cluj: Liberalii acuză risipa pentru alegerea şefului judeţului

Liberalii clujeni consideră că peste 1 milion de euro vor fi risipiţi în vederea organizării alegerilor locale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

Marius Nicoara PNL Cluj
Marius Nicoară

PNL Cluj acuză că totul se întâmplă din cauză că prefectul nu ar fi concretizat în timp util demersurile constatării vacantării postului de preşedinte al CJ, informează Ziua de Cluj.

Liberalii clujeni subliniază că alegerile pentru conducerea forului judeţean s-ar fi putut desfăşura odată cu turul doi al prezidenţialelor, în 16 noiembrie.

PNL Cluj consideră că demersurile Prefecturii Cluj au fost făcute cu întârziere şi sunt nemulţumiţi de data la care a fost înaintată propunerea prefectului către guvern pentru organizarea alegerilor la nivelul judeţului. Astfel, emiterea ordinului s-ar fi putut face pe 3 octombrie, iar anunţarea Ministerului Afacerilor Interne, cel mai târziu pe 13 octombrie, în loc de 20 octombrie.

Dacă erau respectate aceste date, arată PNL, clujenii ar fi avut ocazia de a-şi alege preşedintele CJ pe 16 noiembrie. ”Prin risipirea a peste 1 milion de euro din banii publici, prefectul şi reprezentanţii PSD Cluj nu numai că dovedesc sfidarea interesului public, dar se pare că doresc să cheme clujenii la urne în timpul sărbătorilor de iarnă, pentru a avea o prezenţă cât mai scăzută la vot”, a declarat Marius Nicoară, liderul PNL Cluj.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.