Cererea lui Cherecheș de a depune jurământul în catedrală, respinsă de Penitenciarul Gherla

stadiul dosarelor primarului Cherecheș

Penitenciarul Gherla a respins o cerere a primarului reales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, de a depune jurământul de primar în Catedrala Episcopală din Baia Mare.

Purtătorul de cuvânt de la Penitenciarul Gherla, Dan Donciu, a declarat vineri că instituția pe care o reprezintă nu a aprobat cererea deoarece locul ales „nu corespunde din punct de vedere operativ”. El a mai spus că se va analiza un alt loc și o altă zi pentru depunerea jurământului.

Pe 27 aprilie, Cătălin Cherecheș a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentință a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, iar pe 5 iunie a fost reales primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturile exprimate, în timp ce el se afla după gratii.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, pr.dr. Cristian Ștefan, declara în urmă cu două săptămâni pentru Agerpres că primarul Cătălin Cherecheș a depus prin intermediul unei persoane o solicitare scrisă pentru a depune jurământul de edil în incinta Catedralei Episcopale din municipiul Baia Mare.

„Desigur, Episcopia nu poate refuza această solicitare și nu ar fi nimic ieșit din comun, doar că locul de depunere al jurământului trebuie aprobat de prefectul județului. Referitor la solicitarea domnului Cherecheș, cred că din punct de vedere religios nu comitem nicio greșeală, iar Biserica așa cum bine știm, dorește îndreptarea păcătosului”, a spus pr.dr. Cristian Ștefan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.