miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCe i-a promis președintele UNITER, Ion Caramitru, primarului Timișoarei, Nicolae Robu

Ce i-a promis președintele UNITER, Ion Caramitru, primarului Timișoarei, Nicolae Robu

-

Președintele UNITER, Ion Caramitru, a promis sâmbătă la Timișoara că va pleda pentru ca în 2021, când municipiul va deține titlul de Capitală Culturală Europeană, ședința Parlamentului Cultural European să aibă loc aici.

”Joi plec la Rotterdam, unde are loc ședința anuală a Parlamentului Cultural European, înființat în urmă cu 15 ani sub egida Consiliului Europei, care are în componența lui reprezentanți ai tuturor statelor membre. Eu sunt printre senatorii culturali. Acolo se dezbate problematica culturii europene. În 2021, dacă sunteți de acord și îmi dați mandat (adresându-se primarului Nicolae Robu — n.red.), voi propune acolo ca ședința Parlamentului Cultural European să aibă loc la Timișoara”, a spus Ion Caramitru.

Actorul Ion Caramitru este în aceste zile la Timișoara pentru a pregăti cea de-a XXV-a ediție a Galei UNITER, la care vor participa trei sute de artiști din cele 50 de teatre din toată țara. Organizatorii au anunțat că a fost deja pregătită cabina în care juriul, format din doi critici, un actor, un regizor și un scenograf, va delibera și se va decide câștigătorul.

”La 25 de ani de viață, sărbătorim Gala UNITER la Timișoara, orașul schimbărilor profunde din istoria țării, Capitala Culturală a Europei 2021. Timișoara este cunoscută în lumea întreagă, iar peste patru ani va fi Capitală Culturală Europeană, iată lucrurile se închid și se redeschid într-un circuit care se vrea veșnic și cred că este bine așa”, a adăugat Ion Caramitru.

Președintele UNITER a subliniat faptul că teatrul, în România, și-a respectat locul lui privilegiat și înainte de 1989, făcându-l de-a lungul istoriei un loc de reculegere, un loc de a învăța lucruri noi, de a-ți hrăni speranțele, nu doar un loc de distracție. ”Iată de ce Gala noastră are potențialul ei, care nu a putut fi negat nici până acum și sper ca niciodată. Potențialul Galei este respectul față de valorile culturale atât de cunoscute ale teatrului, care servește și literatura, face ceea ce spune Shakespeare a fi, <oglinda lumii>, și <să îndrepte moravuri și apucături rele>. Am îmbătrânit cu Gala UNITER, am început la 50 de ani și acum iată-mă la 75 de ani (…)”, a punctat Ion Caramitru.

El i-a mulțumit primarului Nicolae Robu pentru că ”nu a contenit să sprijine” organizarea Galei la Timișoara. ”În 2021, Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană și haideți să ne propunem ca și Gala din 2021 să aibă loc la Timișoara, unde s-ar potrivi să aibă loc acest eveniment cultural. (…). S-a lansat și propunerea ca în 2021, la Timișoara, să se organizeze și Festivalul Național de Teatru. Ne asumăm să sprijinim aceste evenimente și le vom realiza. Mie nu-mi plac oamenii plângăcioși, care spun că nu au sau că nu pot. Timișoara, la fel ca și România, are un potențial enorm, depinde cât de corect folosești banii. Noi am sprijinit și vom sprijini întotdeauna actul cultural”, a spus Nicolae Robu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...