Când va funcționa lista de așteptare pentru programarea la vacccinare

Foto: Facebook/Ro Vaccinare
Foto: Facebook/Ro Vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul de vaccinare, spune că se lucrează cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru operaţionalizarea listei de aşteptare în vederea programării la imunizare. Aceasta va fi funcționață doar atunci când vor fi activate toate centrele de vaccinare din ţară.

„Încă discutăm pe marginea modalităţilor de a pune în practică această listă de aşteptare, chiar în această săptămână am avut mai multe şedinţe cu colegii de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, ea va fi disponibilă, practic nu este finalizată. Dar se lucrează la această listă de aşteptare. Pot să vă spun că ea va fi operaţionalizată în momentul în care toate centrele din ţară vor fi activitate, vor fi puse în activitate”, a declarat Gheorghiță, la Digi 24.

Toate centrele de vaccinare ar putea deveni funcţionale de la 1 aprilie.

„Noi ne dorim ca de la 1 aprilie să fie operaţionalizate toate centrele de vaccinare. Nu le deschidem de la acest moment din mai multe motive: pentru că nu avem certitudinea calendarului de livrare – noi în momentul în care vom deschide programările trebuie să avem certitudinea că acele persoane programate au dozele rezervate. Practic, ceea ce avem confirmat avem pentru primul trimestru al acestui an, deci inclusiv pentru luna martie, unde deja locurile sunt ocupate, iar din luna aprilie, în momentul în care vom avea acces la noile calendare de livrare pentru cele trei companii, Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, intenţia bineînţeles va fi aceea de a deschide toate cele 750 de centre de vaccinare, ceea ce ne vor asigura peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic”, a explicat Gheorghiță

România ar putea produce un vaccin anti-Covid, la Institutul Cantacuzino. Anunțul premierului Cîțu

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.