Brașov: Primăria lansează o aplicație pe smartphone pentru sesizări

Braşovenii care au telefoane inteligente sau tablete au posibilitatea de a intra mai uşor în legătura cu Primăria Braşov pentru a semnala diferite deficienţe, pentru a afla care sunt evenimentele din oraş sau alte informaţii de interes public, scrie portalul nesbv.ro.

Aplicatie smartphone primaria brasovPrimăria va putea primi sesizări imediate din partea utilizatorilor, prin apelarea directă din aplicaţie a dispeceratului tehnic sau prin intermediul unui formular scris, uşor de completat. „Sesizările vor ajunge direct la dispeceratul tehnic al Primăriei. De exemplu, cineva care vede o problemă pe stradă, că nu funcţionează un semafor, are posibilitatea să intre imediat în legătură cu acest dispecerat, fiindcă nu toţi ştiu care este numărul de telefon al acestuia sau nu au timpul necesar să caute după el, astfel că deficienţa poate fi remediată în timp util”, a explicat Sorin Muflic, managerul firmei Edisca, cea care a creat softul. Firma a mai creat aplicaţii mobile şi pentru echipa de fotbal FC Braşov şi echipa de handbal a Clubului Corona.

Prin intermediul aceleiași aplicații, turiştii au la dispoziţie informaţii despre obiectivele turistice din oraş (în limba română, dar şi în trei limbi străine), iar acestea le sunt prezentate în funcţie de locaţia în care se află, respectiv care este cel mai aproape de cel care foloseşte aplicaţia, iar prin intermediul sistemului de navigare sunt şi dirijaţi spre acesta. Şi în cazul evenimentelor aplicaţia prezintă pe hartă şi locaţia în care se desfăşoară acesta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.