Brașov: Grădinițele vor avea sisteme de supraveghere video

sisteme de supraveghere videoGrădinițele din Brașov vor avea sisteme de supraveghere video, iar părinții vor putea vedea imagini în timp real din sălile de clasă.

Primăria Braşov va începe un proiect-pilot pentru instalarea unui sistem de supraveghere video şi de detectare a intrării prin efracţie în şase grădiniţe. Sistemul va permite părinţilor să vadă imagini în timp real din interiorul sălilor de clasă.

Camerele video vor putea fi accesate într-un modul din cadrul secţiunii „Servicii pentru cetăţeni“ de pe portal. Grădiniţele care vor beneficia de acest program nu au fost încă selectate.

„Prin acest proiect urmărim să completăm cu cât mai multe servicii şi facilităţi sistemul public de educaţie preşcolar, mai ales pentru că în ultima perioadă unii dintre părinţii s-au adresat către sectorul privat doar pentru că oferea acest serviciu“, se arată într-un comunicat al Primăriei Brașov, citat de Mediafax.

În cadrul portalului se va configura o listă particularizată, unde se va gestiona legătura dintre grădiniţa – copil – părinte, la nivel de CNP, astfel încît fiecare părinte să aibă acces doar la imaginile video de la grădiniţa unde este înscris propriul copil. Accesarea secţiunii se va face doar pe baza contului de utilizator configurat pe portalul Primăriei şi aplicaţia nu va permite astfel accesul la camerele video în mod anonim.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.