Brașov: Centru de afaceri și transfer tehnologic, construit cu fonduri europene

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat marţi, pe şantierul lucrărilor la Centrul de afaceri, transfer tehnologic şi incubator de afaceri, că speră ca acesta să fie dat în folosinţă înaintea finalizării aeroportului, aflat în apropiere.

George Scripcaru
George Scripcaru

Centrul de afaceri se construieşte în zona Bartolomeu Nord, informează Portalul Național de Administrație Publică.

”Lucrările la această investiţie, foarte importantă pentru municipiul şi judeţul Braşov, inclusă în Planul Integrat de Dezvoltare (PID), pe Polul de Creştere, trebuiau începute în urmă cu un an şi două luni. Din cauza procedurilor, dar mai ales a contestaţiilor şi a proceselor pe rolul instanţelor, de două ori numai la Curtea de Apel Braşov, lucrările nu au putut fi demarate”, a declarat Scripcaru.

”În sfârşit s-a reuşit semnarea contractului cu o firmă din Buzău, care trebuie să finalizeze lucrările până în decembrie 2015, pentru că altfel vom fi nevoiţi să achităm din bugetul local lucrările rămase de executat. Sper ca firma să se mişte mai repede decât trebuie pentru a se recupera timpul pierdut şi să ajungem ca acest Centru de Afaceri să fie finalizat înaintea aeroportului aflat destul de aproape, pentru a putea fi folosit. Centrul de afaceri este o investiţie foarte importantă, în cadrul strategiei noastre de a crea cât mai multe oportunităţi potenţialilor investitori şi implicit, locuri de muncă pentru braşoveni”, a mai spus edilul.

El a precizat că va face demersuri la ambasadele străine de la Bucureşti propunându-le ca reprezentanţele comerciale ale acestora să funcţioneze în cadrul Centrului de Afaceri, pentru a utiliza şi fructifica la maximum spaţiile.

Centrul de afaceri, transfer tehnologic şi incubator de afaceri se va întinde pe o suprafaţă construită de 4.138 de metri pătraţi, cu demisol, parter, etaj, şi va cuprinde, printre altele, 14 birouri de incubare, şase laboratoare, săli de conferinţe, trei săli de workshop, o sală pentru experimente-demonstraţii, ateliere prototiping şi de mentenanţă, platformă în aer liber pentru expoziţii, cafenea, restaurant, grupuri sanitare.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 1, „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor poli de creştere”, valoarea totală a lucrărilor fiind de 50 de milioane de lei din care, 50% contribuţia municipiului Braşov.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.