BOMBĂ. Partidul AUR ar putea fi interzis!

Democrația românească a făcut pași înapoi, odată cu accederea în Parlament a partidului AUR, formațiune de factură neofascistă, declară deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei și Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei.

Alexandru Muraru cere autorităților judiciare să ia măsuri împotriva unui reprezentant al partidului AUR, care a publicat pe Facebook o listă cu ceea ce el numește „trădători de patrie, care ar trebui executați”, dacă ar fi reintrodusă pedeapsa cu moartea.

„Eu cred că asistăm la un fenomen foarte periculos. Odată cu accederea în Parlament a unui partid de factură neofascistă, eu cred că democrația românească a făcut din păcate pași înapoi, ne-am întors în timp”, spune la RFI Muraru.

Declaraţii controversate

Întrebat dacă AUR, partid ales democratic în Parlament, poate fi scos în afara legii, Reprezentantul Special al Guvernului a răspuns: „Din punctul meu de vedere, s-au adunat numeroase elemente care merg spre această direcție, pentru că sigur, legea este foarte clară, există anumite condiții în care un partid poate fi scos în afara legii, dar acum noi ne aflăm în fața unui cumul de factori și de acțiuni care converg spre această direcție, la mai puțin de șase luni de la accederea acestui partid politic în Parlament (…), ceea ce înseamnă că există circumstanțe atenuante ca acest partid să fie supus nu doar unei monitorizări, dar unei asemenea acțiuni de scoatere în afara legii”.

CITEŞTE ŞI: Orban, despre restricţii: Şi eu îmi doresc să mă duc la teatru, la film, la restaurant!

Alexandru Muraru apreciază că „există această tendință a exemplului de a reproduce ceea ce fac acești politicieni, simpatizanți ai acestui partid, membri ai acestui partid, în toate palierele societății, în stradă, în mediul online, în Parlamentul României, în mass-media. Deci ei sunt prezenți peste tot și impregnează în spațiul public această atmosferă de instigare la ură permanentă”.​

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.