Bilanţ după prima ninsoare. Zeci de mașini înzăpezite și drumuri blocate

Vremea rea din ultimele 24 de ore a afectat 7 judeţe. 36 de maşini rămase înzăpezite, iar patru drumuri naţionale şi 16 drumuri judeţene au fost blocate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, județele Botoşani, Braşov, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui au fost afectate de vremea rea. Din cauza viscolului, au fost afectate 4 drumuri naţionale şi 16 drumuri judeţene.

Pompierii militari şi autorităţile locale au deblocat 36 de maşini rămase înzăpezite, în care se aflau 64 de persoane. De asemenea, s-a intervenit, cu ajutorul autospecialelor de deszăpezire, pentru asigurarea deplasării a 3 echipaje de ambulanţă cu pacienţi, dar care nu mai puteau înainta din cauza viscolului şi a zăpezii adunate pe carosabil. Toate persoanele au fost transportate în siguranţă la unităţile spitaliceşti.

Județul Neamț, cel mai afectat

În județul Neamț din cauza zăpezii viscolite pe carosabil, 8 drumuri judeţene şi 3 drumuri naţionale au fost temporar blocate, iar circulaţia autovehiculelor s-a desfăşurat cu dificultate.

O situaţie deosebită s-a înregistrat şi în Judeţul Suceava, pe DJ 209C, între localităţile Măzăneşti şi Liteni-Moară, unde 20 de autoturisme nu au mai putut înainta din cauza zăpezii viscolite pe carosabil. .

Pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here