Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a 11 aleși locali – patru primari, trei viceprimari și patru consilieri locali.
Vasile Encian, primar al comunei Matei, județul Bistrița-Năsăud, a fost declarat în conflict de interese, după ce a încheiat, pe 28 aprilie și 30 aprilie 2014, două contracte de închiriere pajiști cu Asociația Crescătorilor de Taurine Corvinești, al cărei președinte a fost până la data de 25 aprilie 2014.
Gheorghe Socol, primar al comunei Dragomirești Vale, județul Ilfov, se află în stare de incompatibilitate, începând cu data de 19 iunie 2012, întrucât deține simultan funcțiile de primar și președinte al Clubului Sportiv „Viitorul” Dragomirești Vale, club aflat în subordinea Consiliului Local Dragomirești Vale.
Viorel Brînduș, primar al comunei Valea Lungă, județul Dâmbovița, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 — 30 iunie 2014, deoarece a deținut simultan funcțiile de primar și membru în cadrul Consiliului de Administrație al unei școli din comună.
Ion Banzea, primar al comunei Poienarii de Muscel, județul Argeș, a fost declarat de ANI în conflict de interese, deoarece a încheiat și semnat cu Asociația Crescătorilor și Utilizatorilor de Pășuni — Jugur (în cadrul căreia deține calitatea de membru fondator și funcția de vicepreședinte) un contract de închiriere și unul de concesiune, având ca obiect exploatarea islazului comunal Jugur în suprafață de 61,57 ha.
Sorin Radu Rădulescu, viceprimar al comunei Studina, județul Olt, se află în incompatibilitate începând cu data de 26 iunie 2012, întrucât deține simultan funcțiile de viceprimar și administrator al SC Demar Trans SRL și SC Auto Dădulescu SRL.
Constantin Nicolae, viceprimar al orașului Băneasa, județul Constanța, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iunie 2012 — 30 iunie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în cadrul CA al Liceului Teoretic Băneasa.
Iulian Leonte, viceprimar al orașului Ovidiu, județul Constanța, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 30 octombrie 2012 — 29 noiembrie 2013, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic „Ion Podaru” din orașul Ovidiu.
Marius Nicolae Pintilie, consilier local în municipiul Pașcani, județul Iași, se află în incompatibilitate întrucât două firme unde are calitatea de administrator și asociat — SC Lorimer SA și SC Panificație Tradițională SRL — au încheiat contracte comerciale de furnizare produse cu Primăria Pașcani și instituții aflate în subordinea primăriei (creșe, școli, spital), contracte în valoare de 184.302 lei.
Cristian But, consilier local în comuna Zimandu Nou, județul Arad, a fost declarat în conflict de interese, deoarece, în perioada 18 iunie 2008 — 29 mai 2014, a participat la deliberarea și adoptarea a cinci hotărâri ale CL Zimandu Nou, prin care au fost alocate sume de bani de la bugetul local către Asociația „Andrei Șaguna Pro Arad”, asociație în cadrul căreia el deține calitatea de membru fondator.
Maria Mosor, consilier local în comuna Agapia, județul Neamț, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la data de 1 martie 2013 la deliberarea și adoptarea unei hotărârii a CL Agapia, pe baza căreia a fost încheiat un contract de concesiune cu Asociația Crescătorilor de Animale Răchițiș Agapia — Neamț, asociație unde o rudă a consilierului deține funcția de președinte.
Ion Fătu, consilier local în comuna Merei, județul Buzău, s-a aflat în conflict de interese, întrucât a participat la data de 27 februarie 2014 la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a CL Merei privind închirierea suprafețelor de pajiști disponibile din domeniul privat al comunei. Ulterior, Primăria Merei a încheiat cu fiica lui Ion Fătu două contracte de închiriere pentru suprafețele de pajiști aflate în domeniul privat al comunei.
Cetățeanul TV