Zi decisivă pentru Liviu Dragnea. Fostul lider PSD află dacă va fi eliberat condiționat

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea afla daca va fi eliberat conditionat din penitenciar. Tribunalul Giurgiu dezbate joi cererea de eliberare condiţionată depusă de acesta.

Fostul lider PSD , care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Dragnea vrea să fie judecat la Curtea de Apel București

Dragnea ceruse strămutarea procesului de la Tribunalul București. Acest lucrua a fost acceptat de Curtea de Apel București.

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5, în aprilie, să fie eliberat mai devreme din penitenciar. El a susţinut că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă,. Mai mult, „este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun. Fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă. Atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”.

Conform actelor depuse în instanţă, Dragnea s-a plâns că persoanele din conducerea Penitenciarului Rahova i-au refuzat dreptul la muncă. Ceea ce a condus „la izolarea sa în camera de detenţie pentru mai mult de 8 luni şi la agravarea stării sale de sănătate, care nu a putut fi remediată în sistem de detenţie”.

Ce a reclamat Dragnea

Dragnea a reclamat faptul că a fost ţinut zilnic în camera de detenţie 23 ore din 24. Iar „în mod surprinzător a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2”.

Fostul lider al PSD, spune ca dreptul său la sănătate a fost încălcat deoarece i-a fost refuzat, sistematic, accesul la investigaţii de specialitate şi tratament adecvat,. Acest lucru deşi penitenciarul a fost informat încă de la început despre afecţiunile de care suferea.

Cerere de eliberare condiţionată respinsa pe 27 aprilie

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins cererea de eliberare condiţionată. Dragnea a făcut contestaţie, respinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai.

Tribunalul Bucureşti, arăta că „instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care solicita strămutarea de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare. El susţinea că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale. Acest lucru deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Proces mutat la Giurgiu

Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o. Procesul a fost mutat la Giurgiu, potrivit digi24.ro.

La Tribunalul Giurgiu dosarul a fost repartizat judecătoarei Ana Lazăr. Aceasta a făcut cerere de abţinere, fiind înlocuită cu un alt magistrat.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu. Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul. Instanţele au stabilit că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.