Zelenski, apariţie surpriză la Summitul Comunității Politice Europene din Republica Moldova

Aproape 50 de lideri europeni se reunesc joi, 1 iunie, în Republica Moldova. Spaţiul aerian al ţării va fi protejat de NATO pe durata Summitului Comunității Politice Europene (CPE) de la Bulboaca.

CITEŞTE ŞI:

Printre oaspeţii de seamă sosiţi deja în Moldova se află preşedintele Franţei Emmanuel Macron, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Șeful politicii externe și de securitate al UE, Josep Borell.

Au început discuțiile moldo-ucrainene. Delegația în frunte cu președintele Volodimir Zelenski poartă dialog cu reprezentanții R. Moldova, printre care premierul Dorin Recean.

Este un moment oportun pentru a arăta că Republica Moldova nu este singură și UE este alături de cetățenii moldoveni în realizarea aspirațiilor lor europene îndreptățite, notează președintele Klaus Iohannis în drum spre summit-ului CPE.

Iohannis, alături de Metsola

„De la București în Republica Moldova cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, pentru o întâlnire importantă a familiei europene, unită în jurul valorilor sale. Este un moment oportun pentru a arăta că Republica Moldova nu este singură și UE este alături de cetățenii din Republica Moldova în realizarea aspirațiilor lor europene îndreptățite”, a transmis Iohannis pe Twitter.

„Mulțumesc Republicii Moldova și suntem fericiți să ne aflăm umăr la umăr. Le mulțumesc moldovenilor pentru primirea refugiaților ucraineni, după războiul pornit de Rusia”, a declarat Volodimir Zelenski.

„Am vorbit despre un pachet de sprijin foarte important și despre o formulă de pace pe care a menționat-o doamna președinte. Suntem într-o perioadă în care organizăm un summit. Formula de pace depinde de foarte multe lucruri, de aceea acum nu am stabilit prea multe detalii cu privire la data summitului”, a continuat președintele Ucrainei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.