Zeci de mii de români în stradă: „Nu iertăm, nu cedăm, nu uităm!”.

sursa: Google
sursa: Google

Peste 20.000 de oameni au participat la mitingul „Diaspora revine Acasă! 10 August 2019, TOȚI în Piața Victoriei”. A trecut un an de la incidentele violente din 10 august 2018, iar manifestanții sunt nemulțumiți că nimeni nu a fost încă pedepsit.

Cu vuvuzele, steaguri ale României şi ale Uniunii Europene, oamenii au cerut demisia Guvernului. Mesajele afișate și scandate de protestatari în Piața Victoriei au fost:”Demisia!”, „Hoţii!”, „Jandarmeria apără hoţia!”, „PSD, ciuma roşie!, „Fără penali în funcţii publice”, „Corupţia ucide!”, „România nu e a voastră!

La ora 21.00, protestatarii au aprins luminile telefoanelor. Într-un colt al pieței a fost instalată o masă pe care au fost aprinse candele în memoria victimelor de la Colectiv și a celor două fete dispărută la Caracal, Alexandra și Luiza. Pe o pancartă protestatarii au scris: „Nu iertăm, nu cedăm, nu uităm”.

Zona a fost blocată, iar traficul a fost deviat pe Lascăr Catargiu, de la Piaţa Romană către Piaţa Victoriei. În timpul evenimentului nu au fost persoane rănite și nici incidente grave.

Proteste asemenătoare au avut loc în toate marile orașe din țară. La Cluj-Napoca, SIbiu, Brașov și Iași mii de oameni au ieșit în stradă.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.