Zeci de copaci doborâţi, acoperişuri smulse şi trenuri oprite din cauza vântului

O avertizare cod portocaliu, valabilă pentru perioada 2 aprilie, ora 08:00 – 2 aprilie, ora 22:00 vizează intensificări susținute ale vântului în toată ţara, cu viteze de 55-65 km/h, iar local de 70-80 km/h.

CITEŞTE ŞI:  Mii de locuitori din județul Prahova, fără energie electrică din cauza vântului puternic

Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 90-110 km/h.

Copaci doborâți de vânt, în București

Un copac a fost doborât de vânt și a căzut pe o mașină, pe strada Mătăsari din București. Autoritățile au fost chemate și în cazul altor incidente, cauzate de fenomenele meteo. Conform comunicatului de presă emis de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), Bucureștiul a înregistrat cel mai mare număr de apeluri de urgență, în contextul prăbușirii a 31 de copaci din cauza vântului puternic. De asemenea, în porturile de la Marea Neagră, manevrele au fost suspendate, conform informațiilor furnizate de DSU.

Doi copaci și un stâlp au căzut pe carosabil, în zona Foișorului de Foc – Bulevardul Pache Protopopescu. Este afectată circulația troleibuzelor între partea de est (Baicului – Arena Națională – Basarabia) și partea de vest (Bucureștii Noi – Militari – Drumul Taberei). Au fost aplicate măsuri de deviere și de tractare a troleibuzelor staționate în zona fără tensiune la rețea.

Autoritățile au mai intervenit pe Calea Moșilor la intersecție cu Bulevardul Carol pentru un panou publicitar căzut pe carosabil, în Piața Amzei și pe strada Pitar Moș, deoarece sunt elemente de construcție care sunt în pericol de cădere.

Și pe Aleea Izvorul Crișului, un copac a căzut pe carosabil.

Până la ora 12:30 au fost gestionate 68 de cazuri în București, astfel: 53 de copaci căzuți pe carosabil sau autoturisme, 10 elemente din tablă desprinse din acoperișul clădirilor, 2 stâlpi căzuți, 1 chioșc răsturnat, 1 structură metalică desprinsă și 1 caz de tencuială desprinsă dintr-o construcție.
Bărbat resuscitat şi dus la spital, după ce a fost prins sub un solar doborât de vânt, în Vrancea

Un bărbat a intrat în stop cardio-respirator, marţi, în localitatea Cârligele din judeţul Vracea, după ce a fost prins sub un solar pus la pământ de vânt. După ce a fost resuscitat, el a fost transportat la spital.

În judeţ, 43 de localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică, scrie News.ro.

Peste 13.000 de abonaţi din judeţ, fără curent electric din cauza vântului puternic

Peste 13.000 de abonaţi din 43 de localităţi din judeţul Vrancea au rămas fără curent electric, marţi, din cauza vântului puternic, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

„Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, la nivelul judeţului Vrancea sunt 43 localităţi nealimentate cu energie electrică, în total fiind afectaţi 13.218 de abonaţi”, a precizat ISU Vrancea.

Pompierii au intervenit în cursul zilei şi în municipiul Focşani, pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism, precum şi pentru degajarea unor elemente de acoperiş instabile la un bloc de locuinţe.

De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea unei persoane surprinse sub un solar agricol, la Cârligele. Echipajul SMURD prezent la faţa locului a efectuat manevre de resuscitare asupra victimei, aceasta fiind ulterior transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Judeţul Vrancea este vizat până la ora 22:00 de un cod galben de intensificări ale vântului şi vijelii.
Trenurile circulă pe un singur fir pe rutele Pasărea – Brăneşti şi Fundulea – Brăneşti din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată

Trenurile circulă pe un singur fir pe rutele Pasărea – Brăneşti şi Fundulea – Brăneşti marţi după-amiază, din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată.

„Traficul feroviar este restricţionat la această oră pe un singur fir de circulaţie pe intervalele Pasărea – Brăneşti şi Fundulea – Brăneşti, din cauza copacilor smulşi de rafalele puternice de vânt şi căzuţi pe calea ferată”, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Trenurile circulă doar pe firul II între staţiile Pasărea şi Brăneşti, respectiv pe firul I între Fundulea şi Brăneşti, după ce copaci rupţi de vânt au blocat gabaritul căii ferate pe celelalte fire.

Personalul feroviar al SRCF Bucureşti acţioneză cu drezine pantograf pentru tăierea şi îndepărtarea arborilor, intervenţii necesare pentru reluarea circulaţiei în condiţii normale de trafic.

Marţi, un copac căzut pe linia de contact și un incendiu în apropierea căii ferate au perturbat traficul feroviat pe linia Ploieşti Sud – Buzău, şase trenuri înregistrând întârzieri.


Acoperişuri smulse de vântul puternic şi autoturisme avariate, în Suceava

Două autoturisme au fost avariate, marţi, după ce tabla de pe acoperişul unui bloc de locuinţe din Gura Humorului a fost smulsă de vânt, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Potrivit acestora, la faţa locului s-au deplasat pompierii din Gura Humorului.

„Intervin pompierii militari, pentru asigurarea zonei şi pentru degajarea elementului de construcţie. În cădere, bucata de tablă, cu o dimensiune de aproximativ 30 de metri pătraţi, a avariat două autoturisme parcate”, informează reprezentanţii ISU, care arată că nu sunt persoane rănite.

Totodată, intervenţii au avut loc şi în municipiul Suceava pe fondul manifestării fenomenelor meteo periculoase.

„Bucăţi de tablă desprinse şi în pericol de cădere, de pe acoperişurile unor blocuri de locuinţe de pe străzile Gavril Tudoraş, Areni şi Nicolae Bălcescu, au fost degajate sau fixate de către militari”, precizează sursa citată.
Efecte ale vântului puternic. Pompierii au intervenit în 30 de cazuri, în Prahova

Pompierii au intervenit în 30 de cazuri, marţi, pentru a înlătura efectele negative ale vântului puternic, informează ISU Prahova.

Cele mai multe intervenţii au avut loc în Ploieşti

„Pompierii militari prahoveni au intervenit în 30 de cazuri, toate ca urmare a manifestării fenomenelor meteo caracterizate prin prezenta vântului puternic. Cele mai multe intervenţii au fost desfăşurate în municipiul Ploieşti, 11 la număr. Alte localităţi afectate: Sinaia, Azuga, Buşteni, Plopeni, Poienarii Burchii, Balta Doamnei, Câmpina, Valea Călugărească, Mizil”, precizează ISU Prahova.

Conform sursei citate, nicio persoană nu a fost rănită.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.