Voucherele pentru alimente folosite şi pentru achiziţionarea de medicamente

FOTO: MIN. MUNCII

Românii care primesc vouchere pentru alimente ar putea să se bucure, în viitor, de noi avantaje.

CITEŞTE ŞI: Firea: Au fost distribuite primele vouchere în programul pentru creșterea natalității

Regulile de utilizare ale voucherelor de alimente s-ar putea modifica, românii vulnerabili putând să cumpere pe ele şi altceva în afară de hrană.

Românii care au pensii de până în 1700 de lei, precum și cei care au venituri până în această sumă, beneficiază de vouchere pentru alimente.

Un nou proiect de lege inițiat de USR are ca scop relaxarea restricțiilor de utilizare a cardurilor electronice de vouchere de alimente, astfel încât românii să-şi poată cumpăra şi medicamente.

„Sănătatea oamenilor este esenţială şi, din păcate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din România nu îşi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie.

Tratamente

Fie că vorbim de tratamente pentru diferite afecţiuni cronice, fie de medicamente pentru afecţiuni respiratorii etc.

De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor să cumpere şi medicamente, pe lângă alimente, prin cardurile sociale”, a spus deputata USR Diana Stoica, potrivit unui comunicat remis presei.

Proiectul este inițiat de deputații USR Diana Stoica și Eugen Terente și vizează schimbarea OUG 63/2022 pentru ca voucherele de alimente să nu mai fie doar pentru hrana de bază și mese calde, ci și pentru medicamente.

„În urma semnalelor pe care le-am primit de la unii dintre beneficiarii cardurilor sociale pentru persoanele vulnerabile, am înţeles cât de util ar fi pentru ei să poată folosi aceste carduri şi pentru a avea acces la tratamentele care le sunt vitale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.