miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăVlad Voiculescu prezintă cifre șocante: Avem 167 de copii cu COVID care...

Vlad Voiculescu prezintă cifre șocante: Avem 167 de copii cu COVID care sunt internați, 16 în secția ATI, 2 fiind intubați

-

Vlad Voiculescu a prezentat  duminică 3 măsuri suplimentare pentru ca sistemul de sănătate să reziste valului 3 de cazuri coronavirus. Ministrul a spus că sunt 167 de copii internați, 16 în secția ATI, 2 fiind intubați

„Avem o creștere a ratei de transmitere a virusului”

„Nu suntem singurii care se confruntă cu pandemia. Soluțiile peste tot în lume sunt mai mult sau mai puțin asemănătoare. Peste tot soluțiile nu sunt individuale. Ci sunt colective. Avem astăzi două noi recorduri care nu ne bucură. Cel mai mare număr de infectați cu Covid19, pacienți internați. Dar și cel mai mare număr de pacienți internați la ATI cu Covid19. Va fi nevoie de un efort al fiecăruia pentru a ne găsi la ieșirea din această pandemie. Prioritățile în această perioadă sunt clare. Prioritatea 0 este salvarea de vieți, limitarea la un minimum a deceselor evitabile.

Limitarea problemelor socio economice care derivă din această situație. Cred că e un moment important de solidaritate pentru noi toți. O mobilizare dificilă și greu de îndurat. Dar necesară și care ne va putea duce către o normalitate pe care o dorim. 

Acest val 3 nu trebuie să-l judecăm prin prisma cifrelor. Valul 3 vine peste valurile anterioare care au lăsat în urma lor un număr mare de pacienți în secțiile de terapie intensivă. Valul 3 suplimentează numărul deja mare de pacienți. Avem o creștere a ratei de transmitere a virusului. Vedem familii întregi care vin la spital la puțină vreme după infectarea primului membru.”, a spus Voiculescu.

„Avem 167 de copii internați, 16 în secția ATI. 2 sunt intubați

 „Se observă scăderea vârstei medie a pacienților de la ATI. Vedem creșterea numărului de pacienți fără comorbidități particulare. Știam că acest virus face rău oamenilor care au deja anumite comorbidități. Acum vedem și persoane sănătoase care nu numai ajuns să fie internate dar dezvoltă forme grave. Avem 167 de copii internați, 16 în secția ATI. 2 sunt intubați”, a declarat Vlad Voiculescu. 

” E important să folosim la maximum baza materială și resursa umană”

Ministrul a mai spus că: „Trebuie să spunem că s-a vorbit des despre locurile la ATI. Vorbim despre o cifră  la nivel național. Aș vrea să subliniez că transportul pacientului critic pe distanțe mari este riscant. Este o soluție doar acolo unde nu există alternative. E important să folosim la maximum baza materială și resursa umană. Efortul nostru merge în aceste zile către marile orașe acolo unde există baza materială și resursa umană. Sunt 3 măsuri asupra cărora ne-am concentrat”,  a mai spus Voiculescu. 

Ce măsuri vor fi luate

Potrivit acestuia, s-a mers către spitale unde s-a făcut suplimentarea paturilor, spitalul Fundeni, institutul clinic Fundeni, (70 de paturi cu oxigen și 14 paturi ATI fie disponibile fie în pregătire)  S-a mers și către Institutul Oncologic București( 35 de paturi la Spitalul Colentina, 2 la Gerota, la Colțea 16 paturi cu oxigen).

S-a realizat și o creștere a numărului de paturi în unitățile mobile, de la 8 la 12 paturi la fiecare mașină.

 „De mâine vom avea 12 paturi în plus la Victor Babeș în București. Asta e prima măsură pe care am luat-o în ultimele 48 de ore. A doua este regândirea fluxurilor medicale, o măsură în curs ce are două obiective.

Reducerea presiunii de pe UPU. Al doilea obiectiv este acela al redirecționării al urgențelor de patologie non-covid către spitale care până acum nu au oferit îngrijire pentru urgențe. Așa-numitele spitale de cronici care au resurse. Al treilea punct este măsura concentrării tuturor forțelor în perioada următoare pe ceea ce este exigența momentului.

Îngrijirea pacienților cu Covid19. Asta ar putea să însemne amânarea unor operații elective, ar putea să însemne că anumite spitale sau secții ori resurse umane să fie concentrate către tratamentul pacienților Covid19″, a declarat Vlad Voiculescu.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...